el PP de Mataró, gay friendly (però només per un dia)

El grup municipal del PP a l'Ajuntament de Mataró ha entrat una proposta perquè el plenari declari la capital del Maresme ciutat gay friendly. Com a complement de la iniciativa, proposen que en un dels trams de la platja de Sant Simó, punt habitual de nudistes i gais, pugui onejar la bandera de l'arc de Sant Martí, distintiu del col·lectiu.

Els populars asseguren que seria un bon exemple que l'Ajuntament impulsés polítiques perquè "tots visquin la seva sexualitat en llibertat", en el marc de la campanya "Mataró ciutat de valors". Malauradament, apunten des del PP, persones del col·lectiu gai pateixen discriminacions, i és per això que han de tenir el suport de les administracions. Alhora, a nivell de promoció, la declaració suposaria un plus d'atracció turística per al municipi.

Dels més de dos quilòmetres de platja que té Mataró, hi ha un punt freqüentat per persones que practiquen nudisme, que conviuen amb normalitat amb la resta de banyistes, ja que la gran extensió de platges evita problemes de convivència. Aquest espai consolidat, segons el PP, "com a zona de lleure de banyistes gais" és una mostra de societat oberta i plural, que viu la realitat amb normalitat.

1-VII-14, F. Cedó, lavanguardia

 El grup municipal del PP a Mataró s'ha vist obligat a retirar la proposta plenària de declarar la capital del Maresme ciutat gay friendly a causa de les pressions rebudes des del seu propi partit. En un comunicat el PP lamenta que s'hagi malinterpretat la moció i rebutgen que la seva intenció fos crear un gueto gai a la platja on proposaven d'instal·lar la bandera de l'arc de Sant Martí.

2-VII-14, F. Cedó, lavanguardia