queden llibertats a conquerir a Barcelona

Pere Duran admet que la regulació dels horaris comercials és "difícil de solucionar", ja que el sector està molt dividit, però seria convenient fer-ho. "Des del punt de vista turístic, és evident que com més serveis oberts tingui el turista quan visita la ciutat, millor; per tant, seria ideal la llibertat d'horaris".

Pel que fa a la taxa turística (per la qual l'Ajuntament de Barcelona preveu percebre uns 4,5 milions d'euros que aniran a parar a Turisme de Barcelona), Duran assegura que no ha tingut cap afectació negativa sobre el turisme, i considera que seria precipitat fer-hi modificacions els propers mesos, ja que "necessita més rodatge".

De cara al 2014, el director general de Turisme de Barcelona creu que el nombre de visitants continuarà creixent, però "no d'una manera exponencial", i augura que el turisme rus continuarà avançant, amb un increment de prop del 25% respecte a aquest any, a més dels visitants xinesos i indis, entre d'altres. En aquest sentit, Duran ha reiterat que és imprescindible per a Barcelona tenir vols directes amb la Xina i l'Índia.

3-I-14, lavanguardia