fets, i no paraules, del PSC

De fet, per l’Executiu central, si algun canvi s’ha produït en els últims temps, en el procés català, és la clarificació de la posició dels socialistes, amb un suport sense fissures, i fins i tot de la posició del PSC, que s’ha anat modulant cap al no a la consulta. Un fet al qual ha contribuït, afirmen, la trobada del cap del Gabinet de Rajoy, el català Jorge Moragas, fa dos mesos, amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro. 18-XII-13, C.del Riego/J. Gisbert, lavanguardia

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha reunit en els darrers temps amb el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, per analitzar l'ascens de l'independentisme, segons informa la periodista de 'La Vanguardia' Dolores García. La trobada coincideix amb la deriva espanyolista que ha adoptat la direcció del PSC.

Alhora també han millorat les relacions entre PSC i PP al Parlament, i alguns diputats dels dos partits també han celebrat trobades.

Moragas està considerat un dels personatges més pròxims a Rajoy, i és qui l'assessora en l'estratègia respecte a Catalunya. La nova sintonia de Navarro amb el PP contrasta amb l'actitud que estan tenint nombrosos regidors i alcaldes socialistes votant mocions a favor de l'acord sobre la pregunta de la consulta, com ha succeït a Barcelona i Lleida.

El periodista del mateix rotatiu Iñaki Ellakuria assenyala en el seu blog que la sintonia entre Navarro i Moragas "és bona", segons els seus col·laboradors. I també apunta que el recuperat Miquel Iceta es va reunir amb la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, dijous passat. 

"Una altra connexió dels populars amb els socialistes es produeix a través de la bona relació personal que manté des de fa anys la presidenta del PP català, Alicia Sánchez Camacho, amb Miquel Iceta, mà dreta de José Montilla al seu dia, ara arquitecte del projecte federalista del PSC i nou membre de l'executiva del PSOE. Camacho i Iceta es van reunir durant una hora dijous passat, amb Catalunya com a principal tema. Un altre dirigent socialista amb el qual la presidenta popular té sintonia és Maurici Lucena, jove portaveu parlamentari del PSC, que gaudeix de la màxima confiança de Navarro i que després dels seus anys a Madrid ocupant càrrecs de rellevància en el Govern de Zapatero no pateix del sectarisme d'alguns cadells socialistes", assenyala Ellakuria.

24-XII-13, LL. Bou, elsingulardigital