Mas crea Estructures d’Estat; Rajoy recupera Estructures Autonòmiques...

L'Estat envia a la Generalitat un informe de 700 pàgines amb la llista d'organismes a suprimir, segons 'La Vanguardia'

L'informe inclou, com ja se sabia, la supressió d'organismes com el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i el Centre d'Estudis d'Opinió, però explica els detalls d'altres competències que també s'eliminaran

El govern espanyol ha enviat a les comunitats autònomes un informe en què explica com preveu eliminar les duplicitats administratives entre l'Estat i les autonomies, segons avança aquest dimarts 'La Vanguardia'. L'informe conté 720 pàgines i inclou 120 mesures de "racionalització", "unificació", "centralització", "supressió" "coordinació" i "planificació conjunta".

Dels organismes que l'Estat preveia eliminar, com el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Centre d'Estudis d'Opinió, l'Institut Cartogràfic o el Meteocat, ja se n'havia anat parlant, però l'informe que avança avui 'La Vanguardia' va tan al detall que fins i tot parla d'aspectes com l'adquisició de material d'oficina. Així doncs, segons el text, els governs autonòmics fins i tot hauran de sol·licitar a una central de compres estatal el subministrament de paper per a les impressores i les fotocopiadores. L'informe també inclou altres mesures com el tancament de les oficines comercials autonòmiques a l'estranger o mesures per garantir la unitat de mercat en el sector de les telecomunicacions. 

La màxima de l'informe és que "tot el que es pugui fer des de l'Estat, que no ho facin les autonomies", segons explica 'La Vanguardia, i si es compleix, la recentralització implicaria deixar l'autonomia política a la mínima expressió.

L'informe ja preveu data d'implantació.