l’editorial de l’Arquebisbat de Granada publica el llibre "Cásate y sé sumisa"

La editorial del Arzobispado de Granada publica un libro que enseña a ser sumisaDiverses associacions de dones han denunciat aquest dilluns que el llibre 'Casa't i sigues submisa', editat per Nuevo Inicio, una editorial vinculada a l'Arquebisbat de Granada, i escrit per la periodista italiana Costanza Miriano, va en la direcció contrària a la lluita contra la violència de gènere. El llibre, que l'autora mateixa hauria lliurat al papa Francesc i inaugura una col·lecció sobre la vida "experimentada a través dels ulls de la dona i des de la fe cristiana", ensenya l'"obediència lleial i generosa, la submissió".

La presidenta de Fundació Dones, Marisa Soleto, ha indicat a Europa Press que, el fet que l'Arquebisbat de Granada publiqui aquest llibre demostra "el model familiar que defensa l'Església". "La principal prevenció contra la violència de gènere és que les famílies es construeixin sobre principis democràtics de col·laboració en peu d'igualtat entre home i dona, i el que més ha perjudicat històricament al desenvolupament de relacions violentes en el si del matrimoni ha estat precisament l'exigència de submissió a les esposes", remarca Soleto.

Per la seva banda, la presidenta de la Federació d'Associacions de Dones Separades i Divorciades, Ana María Pérez del Campo, ha indicat que es tracta d'"un manual claríssim de violència, ja que esclavitza la dona". Pérez del Campo, per qui el llibre demostra "una falta d'evolució de l'Església en general", considera que el papa Francesc "hauria de demanar comptes als seus representants a Espanya". La Federació demana que el llibre es retiri de les llibreries.

11-XI-13, ara

L'editorial Nuevo Inicio, una iniciativa directa de l'arquebisbat de Granada, ha editat un llibre titulat 'Casa't i sigues submisa', de l'autora italiana Costanza Miriano, en el qual per 16 euros s'ensenya l'"obediència lleial i generosa, la submissió".

"Què hi ha després del petó final?, després del 'The End'? Seria fantàstic que els guionistes en diguessin alguna cosa! Són feliços? Quants fills tenen? Alguna sap que es pot ser feliç fins i tot amb el seu marit? Ara és el moment d'aprendre l'obediència lleial i generosa, la submissió. I, entre nosaltres, podem dir-ho: a sota sempre es col·loca qui és més sòlid i resistent, perquè qui està a sota sosté el món". Aquesta és la filosofia que hi ha al darrere del llibre publicat per una editorial presidida per l'arquebisbe de Granada, Javier Martínez. L'arquebisbat remarca que ha editat el llibre com a part de la seva "responsabilitat en relació amb la dignitat cultural de la fe".

La publicació, que l'autora mateixa hauria lliurat al papa Francesc, inaugura una col·lecció sobre la vida "experimentada a través dels ulls de la dona i des de la fe cristiana", segons detalla l'arquebisbat de Granada. La mateixa editorial té un llibre, de la mateixa autora, dedicat als homes, de títol igualment sexista: 'Casa't i dóna la teva vida per ella'. L'argument és que "correspon a la dona fer que l'home es trobi amb la seva virilitat, amb la seva paternitat i amb l'exercici de l'autoritat".

L'autora dels dos llibres, una periodista de la RAI, es defineix com a "casada, mare d'una família nombrosa, submisa, molt ocupada i feliç, perquè sóc catòlica". 'Casa't i sigues submisa', líder de vendes a Itàlia, s'inspira en la frase de sant Pau "dones, sigueu submises als vostres marits".

10-XI-13, ara