4.000 milions de deute: totes les autopistes radials de Madrid, en concurs de creditors

El jutjat mercantil número 5 de Madrid va declarar ahir el concurs de creditors d’Henarsa, la societat concessionària de l’autopista radial R-2 Madrid-Guadalajara, amb un deute financer de 450 milions d’euros. Amb el concurs d’Henarsa, totes les autopistes radials de peatge de Madrid ja estan en concurs, ja que les altres tres (R-3, R-5 i R-4) es van declarar insolvents a finals de l’any passat i sumen conjuntament un deute de prop de 4.000 milions d’euros.

El col·lapse d’Henarsa eleva a set el nombre d’autopistes que han entrat en concurs (R-2, R-3, R-4, R-5, AP-41 de Madrid a Toledo; l’AP-36 Ocaña-La Roda i l’AP-7 entre Cartagena i Vera). També tenen greus problemes de solvència l’autopista de peatge Madrid-Barajas i l’autopista de circumval·lació d’Alacant.

L’R-2, la primera de les radials que va entrar en funcionament el 2003, exemplifica els problemes de la resta de les radials: amb un traçat gairebé paral·lel al d’autovies gratuïtes, el trànsit mai no ha arribat a cobrir les previsions dels plans de negoci, i a més s’ha anat reduint any rere any per efecte de la crisi, fins a ser un 80% inferior a les previsions. La societat, a més, va assumir un enorme deute per finançar les obres, que van tenir sobrecostos per canvis de traçat, i per indemnitzar les expropiacions dels terrenys que travessava.

Henarsa està participada per Abertis, ACS, Acciona i Globalvía (una gestora de concessions controlada per FCC i Bankia), i atribueix la seva entrada en concurs al retard del Govern en pagar els ajuts públics que s’havia compromès a aportar per salvar aquestes autopistes, que xifra en 180 milions d’euros.

Abertis, amb un 30% del capital social d’Henarsa, participa també en Accesos de Madrid (la concessionària de l’R-3 i R-5, en la qual controla un 35% del capital social), i en Ciralsa, concessionària de la Circumvalación de Alicante. La companyia, tanmateix, va destacar que té pràcticament proveïda la seva inversió en aquestes firmes.

L’R-2 és una autopista de peatge de 62 quilòmetres de longitud que uneix l’M-40 de Madrid i la ciutat de Guadalajara. Té un tram lliure de peatge, l’M-50, de 18 km de longitud i dos trams de pagament. L’obra va suposar una inversió de 563 milions d’euros, que en bona mesura es deu encara a les constructores. El Govern central, per ajudar l’empresa, va allargar la concessió inicial, fins al 2039.

Segons les dades del Ministeri de Foment, l’any passat va tenir una mitjana de 5.928 usuaris, xifra que suposa un descens del 24% respecte a l’any anterior i una caiguda del 46,2% respecte al transit màxim que va tenir el 2007.

El futur de les autopistes en concurs està ara en mans del Ministeri de Foment, que busca fórmules per rescatar les concessionàries i integrar-les a una societat pública d’autopistes. El departament que dirigeix Ana Pastor addueix que si el concurs acaba en liquidació, la banca creditora podria apel·lar a la responsabilitat patrimonial de l’Administració. El rescat, a més, és vital per evitar un nou forat a la banca pública (els principals finançadors són Bankia i BMN, totes dues ja nacionalitzades) i encara més per a les constructores, que a més de ser accionistes tenen part de l’import de les obres pendent de cobrament. Grans constructores del país, com Acciona, ACS, Sacyr, FCC i Comsa-Emte van entrar en el capital de les concessionàries per garantir-se després l’execució de les obres.

18-IX-13, R. Salvador, lavanguardia