el Govern espanyol prohibeix que la Via Catalana enllaci amb el País Valencià

Fa uns dies la subdelegació de l'executiu central a Castelló havia autoritzat l'acte a ACPV, però ara s'ha fet enrere.

santos.jpgEl govern d'Espanya ha fet marxa enrere i la seva subdelegació a Castelló ha signat aquest dilluns una resolució prohibint que la Via Catalana s'endinsi a les comarques al sud de la Sénia i arribi fins a la localitat castellonenca de Vinaròs, segons ha pogut saber l'ARA de fonts del ministeri de l'Interior, que comanda el popular Jorge Fernández Díaz. El tram català de la cadena i el valencià l'havien d'enllaçar el cantautor Lluís Llach i el músic Carles Santos, respectivament.

La cadena humana planejava arribar a un quilòmetre de la N-340, 400 metres del qual pertanyen a Castelló, un tram que havia convocat Acció Cultural del País Valencià. La delegada del govern espanyol a València, Paula Sánchez de León, havia dit fa uns dies que la manifestació abordava "drets fonamentals" i que aquests no es poden prohibir. Tot i això, la subdelegació sí que l'ha prohibit per motius de seguretat vial, segons han explicat a l'Ara.cat.

Alhora, la subelegació del govern a Castelló ha decidit prohibir també la concentració "valencianista" prevista per al mateix dia a Vinaròs i que tenia com a objectiu omplir la localitat de banderes valencianes amb la franja blava i espanyoles. En aquest cas, la prohibició ve perquè la sol·licitud de permisos es va fer fora de termini.

9-IX-13, P. Águeda, ara


Cartell de la cadena humana organitzada a Guardamar del Segura. / ACPV