Catalunya pot substituïr RENFE per la SNCF en la gestió ferroviària

El conseller de Territori, Santi Vila, i la ministra de Foment, Ana Pastor, tenien gairebé enllestit un acord sobre el contracte programa de Rodalies (on figuren les inversions) fins que Mas va revelar a París les seves converses amb la SNCF, la societat ferroviària francesa, perquè gestioni la xarxa catalana de trens. Llavors la ministra va comunicar al conseller que el pacte quedava ajornat.

11-VI-13, M. Dolores García, lavanguardia

Artur Mas es va reunir dilluns a París amb el president de la societat nacional de ferrocarrils francesos SNCF, a qui va obrir la porta perquè, quan la legislació espanyola ho permeti, pugui optar a la gestió dels serveis de Rodalies. La Generalitat ja havia ofert el servei a l’operador italià i té en cartera una cita amb l’alemany. El president de Renfe, Julio Gómez Pomar, va advertir ahir que la substitució d’un operador estatal de transport ferroviari per un altre d’internacional “és extremadament delicada i complexa”.

Segons Gómez Pomar, el primer decret llei de liberalització ferroviària incloïa un apartat segons el qual les comunitats autònomes que tinguessin transferits els serveis de rodalies podrien optar a triar un altre d’operador. “És facultat de la Generalitat”, va dir, encara que Renfe aspira a continuar sent l’operador de les rodalies de Catalunya, perquè “estem prestant un bon servei, i volem fer-ho cada vegada millor”.

6-VI-13, C. del Riego, lavanguardia