Spanair, el Darién de la Generalitat, esquitxa també Barcelona

El deute de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona, que oficialment ja havia assolit a l’abril els 236 milions d’euros, és una pedra a la sabata de l’alcalde Trias.

El PSC ha trobat un altre destorb. El president del grup municipal socialista, Jordi Martí, va lliurar ahir a la premsa un acord fins ara desconegut pel qual el municipi dóna per liquidat un deute de 25 milions. Aquesta quantitat correspon a l’ajuda lliurada pel municipi a Spanair el novembre del 2011 per compte de la Generalitat, que no podia pagar aquesta quantitat en aquell moment.

Segons aquest acord, firmat per Joaquim Forn per part de l’Ajuntament, el municipi considera ara cobrats aquests 25 milions a canvi d’una llista de deu obres dutes a terme per la Generalitat a la ciutat. Entre aquestes obres figuren estacions de metro de la línia 9 avui tancades o equipaments que no han pogut obrir per falta de recursos.

Totes aquestes obres havien estat pressupostades el 2011 i la majoria van ser executades el 2012, abans que es firmés aquest acord de liquidació del deute, el novembre del 2012.

El PSC ha anunciat que estudiarà la possibilitat d’emprendre accions legals contra aquest acord que Jordi Martí es va atrevir a qualificar de “frau”.

L’alcalde, preguntat pels periodistes en una roda de premsa, es va declarar “perplex”.

Una font oficial, en nom del govern de la ciutat, va justificar aquest acord recordant que el conveni pel qual la Generalitat va contreure el deute ja preveia que podria tornar els diners en “espècies”, és a dir, en inversions. Aquesta font va assegurar que, “sense el conveni de Spanair, la majoria d’aquestes obres no s’haurien fet o haurien quedat aturades”.

Javier Mulleras, portaveu econòmic del Partit Popular –avui soci a l’ombra de Trias–, va posar el crit al cel quan va conèixer l’acord denunciat pel PSC i el va qualificar de “presa de pèl”.

Plou sobre mullat. Aquesta ajuda de 25 milions a Spanair, aprovada amb el suport de PSC i ERC, l’oposició d’ICV i l’abstenció del PP, no va evitar el col·lapse de Spanair, la companyia aèria catalana que va impulsar el govern tripartit i després el de CiU.

De fet, tot just dos mesos després d’entregats aquests 25 milions, l’empresa va suspendre les operacions. Spanair arrossega un passiu de més de 500 milions. Ni passatgers afectats, ni treballadors no han vist ni un euro i als jutjats hi ha diverses demandes en curs.

3-V-13, J.V. Aroca, lavanguardia