grup d’intel·lectuals promou manifest per reformar els partits polítics

06/05/2013 12:46, eldebat
Demanen més democràcia interna i transparència
Sin título
Un grup d'intel·lectuals promou un manifest per reformar els partits polítics
Redacció
Un grup d'intel·lectuals promou un manifest per reformar els partits polítics proposant una reforma a la Llei de Partits. Els quatre promotors inicials són el professor Luis Garicano, la jurista Elisa de la Nuez, el diplomàtic Carles Casajuana i l'economista César Molinas. En una entrevista a RAC1 aquest dilluns, César Molinas ha explicat la finalitat del manifest que promouen en un moment on la desafecció a la política per part de la ciutadania és més que notòria: “Els partits haurien de tenir més democràcia interna, transparència i molt més control extern”.

“Estem mirant d'aconseguir 50 signatures destacades que demanin l'adhesió del manifest per internet. A partir de la web volem arribar al mig milió d'adhesions”, ha assegurat. Molinas ha remarcat que “S'ha de promoure una llei que obligui els partits polítics a fer congressos en dates fixes, amb delegats escollits en secret per la militància, i amb els òrgans dels partits, que s'han d'escollir amb primàries”.

Per ell, “els partits polítics són institucions especials, no poden funcionar com a clubs de futbol, perquè tenen el monopoli de la representació política i es financien amb diners públics. Cal més control. Els partits han de presentar auditories abans de presentar els comptes. Ara el Tribunal de Comptes fiscalitza amb 5 o 6 anys de retard. Això no ho puc fer amb la meva empresa. Això evitaria la situació grotesca dels comptes auditats del PP”.

Molinas ha acabat l'entrevista assegurant que “a partir d'ara farem molta publicitat i campanya, recollirem adhesions i parlarem amb els partits polítics”.