peculiar concepció d’Economia i Competitivitat del president balear José Ramón Bauzá

El president balear, José Ramón Bauzá, va anunciar ahir la tercera remodelació del seu Govern en menys de dos anys de mandat. S’esperava una reestructuració, encara que les dimensions han estat molt més grans del previst. Cauen tres dels set consellers que tenia l’Executiu fins ara i es creen dues noves àrees. Amb el nou organigrama, el líder del PP a les Illes premia els més fidels, en detriment dels membres menys durs i dels que havien patit un desgast més gran.

Bauzá ha prescindit de Josep Ignasi Aguiló, fins ara vicepresident econòmic; Simón Gornés, exconseller d’Administracions Públiques, i Rafel Bosch, titular d’Educació i portaveu del Govern. La primera cartera s’esqueixa en dues: Hisenda i Pressupostos serà per a l’eivissenc José Vicente Marí, mentre que Economia i Competitivitat serà assumida per Joaquín García, exdirector financer del grup immobiliari Drac, que va instar el concurs de creditors més important de la història de les Illes.

La directora general Núria Riera assumirà Administracions Públiques, a més de la representació, mentre que la regidora palmesana Sandra Fernández gestionarà la nova Conselleria de Família i Recursos Socials. L’advocada menorquina Joana Camps assumirà Educació i Cultura, una àrea en la qual no té experiència i des de la qual haurà d’afrontar importants canvis com la implantació del trilingüisme a partir del curs que ve.

El president Bauzá premia el seu fidel conseller de Presidència, Antonio Gómez, atorgant-li una vicepresidència. Amplia, així mateix, la representació de Menorca i les Pitiüses i introdueix tres dones, quan fins ara no n’hi havia cap. En roda de premsa, José Ramón Bauzá va elogiar la feina dels consellers destituïts i va justificar el canvi per la necessitat de “donar un impuls” a les seves polítiques.

3-V-13, E. Carranza, lavanguardia