possible obscé indult als condemnats pel cas Pallerols

...possibilitat de que l'executiu que encapçala Mariano Rajoy pugui deixar en llibertat a tres delinqüents que s'apropiaren de diner dels contribuents, destinat a la formació de ciutadans en situació d'atur, per a finançar el partit polític en el que militaven.

La secció segona de l’Audiència de Barcelona ha suspès ara l’ingrés a presó dels tres condemnats pel cas Pallerols, els germans Lluís i Vicenç Gavaldà i l’empresari Fidel Pallerols, després de ratificar dues vegades que havien de complir les penes imposades. L’argument és que tots tres han sol·licitat un indult al Governcentral.

En una resolució feta pública ahir, els magistrats suspenen l’ingrés a presó dels condemnats mentre no es resolgui l’expedient d’indult, si bé matisen que en el termini d’un any, si no hi ha una decisió, l’Audiència de Barcelona pot tornar a estudiar l’assumpte.

El cas Pallerols tracta la desviació fraudulenta de fons comunitaris destinats inicialment a la formació per mitjà del Departament de Treball. Els recursos van anar a parar a particulars, tot i que també es van sufragar despeses d’Unió Democràtica de Catalunya, com el pagament de lloguers d’alguns dels seus locals i material informàtic.

El tribunal va imposar penes de fins a un any i mig per frau de subvencions, després de l’acord assolit per la Fiscalia i els advocats defensors. En principi, atesa la durada de les penes, era possible que se suspengués la condemna, encara que en una resolució de la mateixa secció s’ordenava que els tres condemnats anessin a la presó perquè seria “obscè” no castigar la corrupció política. Aquesta resolució, del mes de març passat, va ser ratificada el dia 9. Ara, la mateixa sala exposa que és raonable posposar l’ingrés a presó dels tres condemnats fins que el Govern no decideixi si els concedeix l’indult o no, mesura que ja ha adoptat en altres casos similars. Unió va declinar ahir comentar la nova decisió judicial.

30-IV-13, S. Tarín, lavanguardia