19-IV-13, properes compareixences d’experts a la Ponència

Dilluns comencen les compareixences d'experts a la ponència de la proposició de llei electoral de Catalunya

Divendres, 19 d'abril de 2013. Palau del Parlament

La ponència en la sessió constitutiva, el 14 de febrer

Foto: Parlament de Catalunya

La ponència en la sessió constitutiva, el 14 de febrer

Alta resolució

Agustí Bosch, Joan Botella, Jaume Magre i Josep M. Reniu, membres de la comissió d'experts que va elaborar l'any 2007 l'informe per a la llei electoral de Catalunya, compareixeran dilluns vinent a la tarda a la ponència conjunta encarregada de redactar una proposició de llei electoral. Són les primeres compareixences d'aquesta ponència, que és previst que en tingui una quinzena.

Les altres compareixences previstes, que es faran en sessions subsegüents, són les de Henner Jörg Boehl, responsable de la llei electoral i de partits a la unitat de dret constitucional del ministeri de l'interior d'Alemanya; representants d'Acció per la Democràcia; representants de les empreses Sctyl i Indra; l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades; Pablo Simón, doctor en ciències polítiques de la Universitat Pompeu Fabra (UPF); Tània Verge, professora de ciències polítiques i socials de la UPF; la Sindicatura de Comptes; el Col·legi de Periodistes; el Sindicat de Periodistes; Núria Almirón, professora d'estructura de la comunicació social de la UPF; Jordi Capo, catedràtic de ciència política de la Universitat de Barcelona i exmembre de la Junta Electoral Central; Joan Manuel Trayter, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Girona i membre de la Junta Electoral Central; i especialistes en dret electoral i dret constitucional.

La ponència va acordar la setmana passada les compareixences, que és previst que se substanciïn a les pròximes cinc reunions, entre aquest dilluns i l'últim de maig.

Les reunions de les ponències són a porta tancada, però els mitjans poden enregistrar imatges al començament.