a Mallorca ja són 18 els Ajuntaments pel dret a decidir

L'Ajuntament de Pollença un dels primers ajuntament de les illes pel drede decidir L'Ajuntament de Pollença un dels primers ajuntament de les illes pel dret a decidir

Encapçalats pels regidors membres de la plataforma "Avançam", 18 municipis dels 53 de Mallorca han aprovat mocions a favor del dret a la autodeterminació. Això inclou el 36% dels municipis i el 17% de la població de l'illa amb només un municipi en contra (Palma). Pollença va ser el primer poble on es va aprovar la moció, segons informa la viquipèdia

Les mocions son presentades als plens municipals per regidors, majoritàriament membres de la plataforma "Avançam", de partits varis. Aquestes han sigut presentades per: PSM (8 cops), ERC-Illes (4 cops), Verds-Esquerra d’Artà, Bloc per Felanitx, Bloc per Inca, Bloc per Porreres, Assemblea per Sant Joan i CxI.

Els municipis de Mallorca que han aprovat mocions pel dret a decidir son Alaró, Artà, Banyalbufar, Bunyola, Capdepera, Costitx, Felanitx, Inca, Llubí, Montuïri, Petra, Sa Pobla, Pollença, Porreres, Ses Salines, Sant Joan, Sencelles i Sineu.

A més de en aquests municipis, també s'han presentat mocions a: Binissalem, Manacor i Mancor.

El municipi de Mallorca que ha tombat la moció pel dret a decidir de moment ha estat Palma.

26-III-13, http://www.llibertat.cat/2013/03/18-municipis-de-mallorca-pel-dret-a-decidir-21209

 

 

 

 

 

 

El mallorquí Valtònyc va ser detingut i alliberat ahir acusat d'haver agredit un membre de NNGG i d'"odi ideològic", un terme pel qual ja va ser acusat anteriorment. Es tracta d'una cacera del cantant de rap en què el president i responsable del PP Balear, José Ramón Bauzá, s'hi ha implicat personalment.

El compte de Twitter de Valtònyc ha augmentat en les últimes hores amb missatges de suport al cantant. A través d'aquesta mateixa xarxa social Valtònyc ha explicat també com des del PP s'ha manipulat la informació sobre aquests fets per criminalitzar el cantant i instigar una major repressió.

El cantant ha negat les acusacions d'agressió que va realitzar l'alcalde de Sineu, Pere Joan Jaume; segons aquest testimoni inflat el cantant hauria agredit el secretari de Noves Generacions (NNGG) del PP del municipi, Marc Álvarez Gelabert: "increpat, insultat i agredit físicament, pel que sembla sense causar cap ferida greu".

La topada entre el membre de NNGG i el cantant es va produir de matinada, fora d'un local de festes de la ciutat. Segons Valtònyc, els fets van ser diametralment oposats. En declaracions a Diari de Mallorca, el cantant ha exposat que ell no va agredir físicament a ningú i que "tot aquest assumpte s'ha manipulat política i intencionadament". El presumpte agressor afirma que "el que va passar va ser que el noi del PP i un amic meu es discutien i en arribar la cosa a majors em vaig interposar per mitjançar i separar-los. No hi ha hagut res més. No he pegat a ningú".

Per un altra banda, el PP amb Bauzá al capdavant insisteix en aquest assumpte d'una manera quasi personal. Han estat els responsables de la delació falsa a la caserna del cos armat i han instigat una versió criminalitzadora (l'agressió física inexistent i el terme "odi ideològic" com una gran fórmula jurídica).

Justament José Ramón Bauzá es va referir a la presumpta agressió, que ha reclamat grandiloqüentment que es castigui: "Des del Partit Popular exigim càstigs exemplars i que això no es torni a repetir, ni cap a un membre de la nostra organització ni de cap altra." També ha qualificat Valtònyc de "radical", i ha dit que "no podem consentir que es dediquin a apallissar a joves que l'únic que fan és defensar els drets i les llibertats de cadascú, i treballar des de l'organització juvenil de nostre partit per millorar el present i el futur de la nostra societat ".

Fa tota la impressió que des del PP es pretén silenciar Valtònyc, recordant les acusacions anteriors de Jorge Campos i la Fundació Círculo Balear, i especialent pel fet que han posat l'accent en l'activitat del seu compte de Twitter, que segons el PP està "plena de missatges amenaçadors com el que va posar ahir a la nit mateix i que deia: "Preciosa, la sang de pepers serà la nostra catifa vermella."  Una acusació que cerca en les lletres de les cançons per encausar Valtònyc sigui com sigui.

24-III-13, http://www.llibertat.cat/2013/03/detenen-novament-valtonyc-i-bauza-instiga-la-repressio-21179