12-III-13

Tashi Deleks a tots!

Ahir, dilluns, vaig tornar des de Brussel·les després de la commemoració dels 54 anys de la revolta del poble tibetà. La marxa i la manifestació han tingut molt èxit: vam participar al voltant de 5000 persones,entre tibetans i amics del Tibet. Van estar també presents el Molt Ven. Kirti Rimpotxé, Sr. Penpa Tsering (president del Parlament Tibetà a l'Exili), Sra. Dicki Chhoyang (Kalon - ministra de Relacions Internacionals del Govern Tibetà a l'Exili), a més de parlamentaris europeus i simpatitzants de tota Europa. El temps va estar terriblement fred, però almenys no va ploure. Vull agrair molt especialment al grup de 30 persones, entre tibetans i amics de Barcelona, que ens van acompanyar fins Brussel·les, pel seu temps i per la seva despesa. (podeu veure més fotos al nostre facebook)


   

Avui, 12 de març, coincidint amb el 54 aniversari de la manifestació de dones tibetanes que hi va haver al Tibet al 1959, hem pogut convidar a Gyaltsen Dölkar, ex monja tibetana que va estar empresonada durant 12 anys senzillament per demanar llibertat. Aquesta tarda a les 20h impartirà una conferència per explicar la seva experiència. Podeu veure més detalls de la conferència al nostre web.

Us recomano que intenteu assistir a aquesta conferència, encara que jugui el Barça amb el Milan: podreu arribar amb tota seguretat a la segona part.

Fins aviat!

Thubten Wangchen

AVUI
12 Març

Gyaltsen Dölkar viu actualment a Bèlgica. Tenia 19 anys i era monja quan el 1990 va ser detinguda a Lhasa, Tibet, durant una manifestació pacífica, simplement perquè va cridar: "Visca el Tibet lliure!" i "Llarga vida al Dalai Lama!". A continuació va ser torturada i empresonada. El 1993, juntament amb altres tretze monges, va participar en la gravació clandestina de cançons lloant la bellesa de la terra de les neus i expressant el seu desig de llibertat. Això li va costar vuit anys a la presó i més abusos. Durant el temps que va passar a la presó va ser sotmesa a brutals interrogatoris, torturada amb instruments elèctrics, penjada d'un arbre i colpejada fins al punt de perdre el coneixement. Encara té les cicatrius físiques i mentals d'aquestes terribles experiències. Va aconseguir escapar del Tibet amb un grup de tibetans i, caminant sense parar pels Himalayas nevats durant 8 dies, va arribar a Nepal el 22 d'octubre de 2004. Va publicar un llibre autobiogràfic (Gyaltsen Drölkar, el Lhasa Insoumise - douze ans dans les prisons chinoises au Tibet, Éditeur François Bourin de 2011).

Us convidem a escoltar la història de vida Gyaltsen Dölkar. Després de la conferència, hi haurà un temps per a preguntes.