5-III-13

Un cop més, Molts Tashi Deleks!

Espero que tots estigueu bé d'ànim. Pel que fa al Tibet, malauradament, la situació no està millorant: segueixen les auto-immolacions i ja són 107 els tibetans que s'han calat foc! A més, cada setmana, dotzenes de familiars i amics dels immolats són detinguts, empresonats i condemnats a penes d'entre 3 i 15 anys. Algun ha estat fins i tot condemnat a mort!

Em pregunto, on és la justicia?  On és l'ONU i la Comunitat Internacional?

De part del Govern Tibetà a l'Exili, seguim intentant negociar i dialogar per buscar la millor solució al conflicte però, en contrapartida, el Govern de la Xina no es mou ni tan sols un mil·límetre en direcció a una sortida favorable per ambdós.

Aquest diumenge 10 de març, commemorem el 54 aniversari de l'Aixecament del Poble tibetà. Ens concentrarem a Brussel·les, on esperem reunir un mínim de cinc mil tibetans i amics del Tibet (veure Comunicat de Premsa i Programa). Me n'alegro moltíssim que molts amics vinguin amb nosaltres des de Barcelona a participar d'aquest acte de reivindicació pels drets humans al Tibet.

Aquí a Barcelona, com sabeu, aquesta tarda tenim la interessant conferència "La contribució de la banca ètica en la protecció dels drets humans" amb el Sr Joan Antoni Melé, subdirector general de Triodos Bank a Espanya.  

D'altra banda, el proper 12 de març hem convidat a venir a Barcelona a l'ex-monja Gyaltsen Drölkar perquè ens expliqui la seva experiència després d'haver estat 12 anys empresonada a Drapchi, a Lhasa, per haver cantat a la llibertat.

LAKHAR o dimecres blanc
veure vídeo

I durant aquest mes de març estarem tots els dimecres, entre les 19h i les 20h, a la Plaça Universitat de Barcelona fent una acció de sensibilització sobre la cultura tibetana i la situació dels tibetans al Tibet. Ja us informarem sobre on es faran les accions durant el mes d'abril.

Com sempre, comptarem amb el vostre suport per al meu país, el Tibet.

Cuideu-vos molt i fins aviat,

Thubten Wangchen