2013 International Women of Courage Award Winners, 8 dones que s’ho mereixen

Malalai Bahaduri, tinent de la Unitat Nacional d’Interdicció de l’Afganistan, Ielena Milàxina, periodista i activista russa pels drets humans, o Julieta Castellanos, rectora de la Universitat Nacional Autònoma d’Hondures, són tres de les vuit dones que divendres van rebre de mans de la primera dama dels Estats Units, Michelle Obama, el premi internacional per a Dones amb Coratge.

 

 

 

Aquests premis, que es es van lliurar al Departament d’Estat a Washington, s’atorguen anualment amb motiu del dia internacional de la Dona a dones amb un especial coratge. En el seu discurs, Michelle Obama va recordar que el guardó “no és simplement un honor conferit a unes quantes dones, sinó una crida a la societat per obrir els ulls a les injustícies que ens envolten”.

 

 

A més de les esmentades, van rebre el guardó l’activista nigeriana Josephine Obiajulu Odumakin; la somali Fartuun Adan; la poeta tibetana Tsering Woeser (Wei Se); la blogaire vietnamita Ta Phong Tan, i l’índia Nirbhaya, la jove de 23 anys violada i assassinada el desembre passat a Nova Delhi. Les tres asiàtiques van rebre el títol in absentia, mentre que l’índia va ser guardonada a títol pòstum. En l’últim moment l’Administració Obama va retirar el premi a l’activista egípcia Samira Ibrahim després de descobrir missatges contra els Estats Units i antisemites en el seu compte de Twitter.

10-III-13, agcs, lavanguardia

2013 International Women of Courage Award Winners