Kathrine Switzer o de com la llibertat, s’exerceix

Kathrine Switzer (Amberg, Bavaria, Alemanya ocupada, 5 de gener de 1947) és una feminista i antiga atleta estatunidenca, especialitzada en la prova de la marató.

En 1967 es va convertir i la primera dona a córrer la Marató de Boston, ja que fins a aquest moment es tractava d’una prova exclusivament per a homes. Per a això es va inscriure com a KV Switzer i va creuar la línia de sortida amb el dorsal 261 com si fos un corredor més. Però Kathrine va passar a la història quan un dels jutges a meitat de la carrera es va adonar i saltà darrere d’ella per detenir-la, però el seu entrador i el seu novio (també parcipants a la cursa) l’hi van impedir. Finalment, va acabar la carrera amb un temps de 4 hores i 20 minuts.

Des de llavors Kathrine Switzer s’ha dedicat a lluitar contra la desigualtat entre dones i homes, organitzant carreres en 27 països, Avon International Running Circuit, en les quals han participat més d’1.000.000 de dones, fins que va aconseguir en 1984 que la marató femenina fos prova olímpica.

En el plànol esportiu ha corregut 35 maratons, guanyant la Marató de Nova York en 1974 i aconseguint la seva millor marca, 2:51.33, quan va quedar segona en 1975 en la marató de Bòston.

wikipedia

>>> youtube, 3'20'' <<<


The Real Story of Kathrine Switzer’s 1967 Boston Marathon

A note from Kathrine Switzer, especially to journalists and students


VIDEO: B.A.A. officially retires Kathrine Switzer's 1967 Boston Marathon  race number - Canadian Running Magazine