19-II-13

Molts Tashi Deleks!

Dilluns passat va ser el nostre Any Nou del Tibetà - Losar 2140, però com ja sabeu no ho vam celebrar amb festa pel fet que la situació al Tibet no està millorant. Fins i tot aquest diumenge 17 de febrer va haver-hi una altra immolació, de manera que ja són 102 persones que s'han immolat des de 2009. Un any més, en aquest Losar només hem celebrat la part espiritual tradicional, amb oracions dedicades als nostres germans i germanes que viuen i pateixen al Tibet.

Sento molt el que estan fent els tibetans dins del Tibet. Penso que ara està en mans de la comunitat internacional i els polítics dir alguna cosa sobre el que està passant i demanar al Govern de la Xina que canviï de postura. Que accepti dialogar per solucionar el conflicte.

Nosaltres seguim intentant sensibilitzar amb accions puntuals perquè cada vegada un major nombre de persones conegui la veritable situació del Tibet i ens doni suport. El dimecres 13 de febrer vam fer una Marxa Pacífica (fotos abaix) des de la nostra seu fins a la plaça Sant Jaume de Barcelona per commemorar els 100 anys de la declaració d'independència pel 13 º Dalai Lama.



 

Aquest cap de setmana, vaig estar a Suïssa (fotos abaix), participant d'una important reunió de l'European Tibetan Youth Congress, on s'ha acordat sol·licitar al Parlament Tibetà a l'Exili que declari el 13 de febrer, "Dia Nacional del Tibet", amb el objectiu de marcar aquesta data històrica de 1913.



 

Demà, dia del Lhakar o dimecres blanc (veure vídeo), tal com vam anunciar, portarem a terme una acció de sensibilització: un grup de persones estarà entre les 19h i les 20h a Plaça de Catalunya. Tots els que vulgueu recolzar-nos en les nostres accions sereu molt benvinguts. Cada dimecres en farem una.

Aquí, a la Fundació Casa del Tíbet, seguim amb la nostra programació: aquest dimarts 19 de febrer rebrem la visita de Tulku Lobsang i el divendres 22 de febrer s'inaugurarà a la nostra seu la interessant exposició "Els nous rostres del Tibet".

També, durant el proper cap de setmana 23 i 24 de febrer, atenent la petició de diverses persones, impartiré un curs sobre "Les 4 nobles veritats", explicant de manera senzilla l'essència del budisme. Podeu veure a continuació o a la nostra web les altres activitats programades.

Moltes gràcies pel vostre interès i participació.

Fins aviat!

Thubten Wangchen