"Españolito que vienes al mundo te guarde Dios, una de las dos Españas..."

el Congrés donarà llum verda a la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular (emparada per mig milió de signatures i aixecada per la Federació taurina catalana, amb un mínim suport del sector) que possibiliti el retorn de les corrides de toros a Catalunya, via BIC.

En el pitjor moment possible, al bell mig d’una tempesta perfecta on a la crisi (estafa) econòmica s’hi suma el descrèdit de la política i amb l’afegitó local del full de ruta cap a la independència, els temps parlamentaris i la perversa administració que se’n fa, porten l’anomenada fiesta al centre del debat. Per si faltés suc a l’estofat, la fan coincidir amb la ILP per la qual més d’un milió de ciutadans demanem a ses gracioses senyories una modificació de la llei hipotecària amb la dació en pagament com a mesura pal·liativa del drama dels desnonaments.

En una mateixa jornada i atenent tant a l’aritmètica parlamentària com al posicionament previ, la ILP taurina seguirà el seu curs (només amb els vots de la majoria pepera) i la ILP hipotecària (sense aquells) passarà a l’arxiu. Les dues Espanyes en versió actualitzada i la demagògia dels uns i dels altres amb camp abonat.

10-II-13, P. March, lavanguardia