el CIDOB, entre els millors ‘think tanks’ en relacions internacionals

Un dels factors que distingeixen Barcelona d’altres ciutats del seu nivell és la riquesa i projecció del seu teixit cultural, entenent també com a cultura l’oferta educativa de qualitat. Parlem dels bons professionals de primària i secundària, parlem de les universitats, de les escoles de negoci i també dels centres més especialitzats. Entre aquests destaca, per tradició i capacitat d’adaptar-se als nous reptes, el Centre d’Estudis i Documentació Internacionals de Barcelona (Cidob). Aquesta excel·lència acaba de ser reconeguda pel departament de relacions internacionals de la Universitat de Pennsilvània, que ha situat el centre barceloní en el lloc 64 dels millors

think tanks del món en la matèria; el 18 entre les organitzacions d’Europa Occidental i el primer de les del sud de la Mediterrània. El Cidob supera àmpliament la valoració d’altres centres espanyols com el Fride, el Real Instituto Elcano i la FAES. El Cidob compleix així 40 anys en plena forma.

Segons l’informe Global go to think tanks, elaborat pel departament de relacions internacionals de la Universitat de Pennsilvània, el Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona (Cidob) de Barcelona ocupa el lloc 64 en el rànquing de millors think

tanks del món, el 18 en les organitzacions d’Europa occidental i la primera en les del sud de la Mediterrània. Encapçalen la llista centres de referència com la Brookings Institution (EUA), Chatham House (Regne Unit), el Carnegie Endowment for International Peace (EUA), el Stockholm International Peace Research Institute (Suècia) i el Bruegel (Bèlgica). Si es pren el rànquing de les millors d’Europa occidental, el Cidob apareix per davant d’altres organitzacions espanyoles com Fride (lloc 23), el Real Instituto Elcano (lloc 42) i FAES (lloc 60). Segons un comunicat emès ahir pel Cidob, aquesta institució catalana millora els seus resultats respecte a edicions anteriors, en totes les categories en les quals hi apareix. “En un any que el Cidob complirà quaranta anys, se situa entre els millors think tanks d’Europa. El gran repte que tenim per davant és consolidar la posició i intentar millorar-la”, assegura el seu president, Carles A. Gasòliba.

25-I-13, red, lavanguardia

CIDOB - [22/01/2013]

CIDOB, entre els millors think tanks del món

CIDOB ha estat reconegut també com el Think Tank més influyente del sur d’Europa.

Segons l'informe “Global Go to Think Tanks” que elabora anualment el departament de relacions internacionals de la Universitat de Pennsilvània, CIDOB ha estat reconegut com el Think Tank més influent del Sud d'Europa el 2012. CIDOB arriba al número 18 d'Europa Occidental, al número 35 en la categoria mundial que exclou els think tanks nord-americans, situant-se en la posició número 64 en el rànquing dels millors think tanks d'arreu del món (incloent els nord-americans).

D'acord amb el rànquing ara publicat, on escala fins la 18ena posició (15 llocs dalt comparat amb l'edició de 2011) CIDOB es converteix en el think tank més valorat en la categoria dels primers 75 think tanks d'Europa Occidental, i és el primer també entre els think tanks del sud d'Europa.

Comparat amb el rànquing del 2011, CIDOB millora els seus resultats respecte d'edicions anteriors en totes les categories en què apareix, situant-se en l'elit mundial dels think tanks en aparèixer per primera vegada a la llista dels 150 primers think tanks d'arreu del món (incloent els nord-americans) on ocupa el número 64 d'entre els 6.603 centres d'investigació valorats per l'informe. Dins de la categoria dels 100 millors think tanks del món (excloent els nord-americans) CIDOB ocupa ja el número 35.

“En un any en què CIDOB complirà 40 anys, se situa com un dels millors think tanks d'Europa. El gran repte que tenim per davant és consolidar la posició i intentar millorar-la” afirma Carles A. Gasòliba, president de CIDOB, en una primera valoració dels resultats de l'informe.

El 2012 Global Go To Think Tank Index es va presentar el passat dijous 17 de gener de 2013 en dos actes públics a la seu del Banc Mundial a Washington DC i a les Nacions Unides a Nova York. Aquest informe constitueix l'únic índex establert internacionalment per valorar el treball i impacte dels think tanks, i és el resultat d'una enquesta internacional en què han participat més de 1.950 investigadors, finançadors públics i privats, polítics i periodistes que van ajudar a valorar els més de 6.600 centres de recerca existents en el món, utilitzant un conjunt de 18 criteris desenvolupats pels responsables de l'estudi. El propòsit del rànquing és ajudar a millorar el perfil i el rendiment dels think tanks i alhora destacar la important tasca d'elaboració d'idees orientades a l'acció de la política pública que realitzen entre els governs i les societats civils de tot el món .

El 2012 Global Go To Think Tank Index Report es pot descarregar a: http://www.gotothinktank.com