CiU i el PSC avalen parlamentàriament a diputats assenyalats per corrupció

Malgrat trobar-se a un pas de la imputació, CiU i el Govern mantenen la defensa de Xavier Crespo...

En espera de recuperar la tramitació d’iniciatives com la llei de transparència, el Parlament va constituir ahir les comissions amb Crespo com a vicepresident de la comissió d’Empresa i Ocupació i l’exsecretari d’organització del PSC Daniel Fernández, implicat en una derivada del cas Mercuri, com a president de la comissió de Joventut i secretari de la comissió d’Afers Institucionals. La majoria de grups van pactar fa dies el repartiment de càrrecs en les comissions sense noms concrets, la qual cosa va motivar ahir la crítica d’ERC, PP, ICV-EUiA i de la CUP.

Tant ICV com la CUP van demanar a més a CiU i al PSC que reconsiderin les seves designacions per “no perjudicar la credibilitat de les institucions” i que Crespo i Fernández renunciïn a les actes de diputat.

CiU proposarà avui a la resta de grups la reobertura immediata de la ponència conjunta per aprovar una llei catalana de transparència i dret a la informació pública, els treballs de la qual van decaure en l’anterior legislatura després de l’avançament electoral.

30-I-13, S. Hinojosa, lavanguardia