récord mundial català en Marató (solidària)

Amb 10,1 milions d’euros recaptats aquest diumenge, La Marató de TV3 s’ha convertit en aquesta edició dedicada al càncer en el macroprograma televisiu solidari que més recaptació aconsegueix al món en termes de diners donats per habitant. Fins ara, la millor ràtio la tenia la popular Téléthon de la cadena francesa France 2, dedicada a les miopaties, amb 1,23 euros per habitant en cada programa. La convocatòria de la cadena pública catalana la supera des d’ahir, amb 1,33 euros recaptats per habitant.

El macroprograma de més de 16 hores presentat per Ariadna Oltra i Òscar Dalmau va congregar davant les pantalles a Catalunya 2.990.000 persones, que són les que el van seguir en algun moment del dia. L’audiència mitjana del programa va ser de 396.000 espectadors, amb una quota de pantalla global del 18,9%. Les audiències van donar també un premi a TV3, que va liderar la jornada amb molta diferència: un 18% de quota, que suposa un avantatge del 9,7% sobre la segona cadena classificada, Antena 3.

Les dades definitives de recaptació es publicaran a finals de març, de manera que és molt possible que el recompte superi aquests 10,1 milions d’euros, que es destinaran a projectes d’investigació contra el càncer. El doctor Josep Baselga, un dels especialistes mundials de referència, va recordar diumenge que amb algun projecte finançat amb La Marató del 2004 es van obtenir avenços que avui ja són d’aplicació en el tractament del càncer.

18-XII-12, F. Bracero, lavanguardia