5-XII-12

Hola amics i amigues,


 

Sempre us saludo amb Tashi Deleks, però aquesta vegada no sento que hagi de fer-ho a causa de la greu situació al Tibet.

Fins ahir, 92 tibetans es van autoimmolar dins del Tibet, incloent la jove monja Sangye Dolma de la foto, que abans d'immolar-se va deixar escrit en el full doblegada que veieu a la dreta: "Estimats nens de la Terra de les Neus, fills i filles de la Terra de les Neus, guerrers de la Terra de les Neus, no oblideu que sou tibetans". Va deixar també un emotiu poema que podeu llegir (en anglès) en aquest link.

Novembre va ser un mes de trencar el cor: 28 joves tibetans es van autoimmolar dins del Tibet i es van veure escenes extraordinàries de protesta de milers de joves tibetans i tibetanes als carrers. En Chabcha, la policia va dissoldre una protesta pacífica amb grans pallisses deixant almenys 20 tibetans hospitalitzats, quatre d'ells amb greus lesions.

Sorprenentment l'ONU, els polítics, fins i tot els premis Nobel de la Pau no diuen res. Tots callen i miren cap a un altre costat. Però nosaltres mai ens rendirem: seguirem lluitant pacíficament i amb molta esperança.

El proper dilluns 10 de desembre estarem davant de l'oficina de l'ONU a Ginebra milers de tibetans i amics del Tibet per presentar les signatures recollides durant la campanya internacional "Flama de la Veritat". Diversos tibetans i simpatitzants espanyols també ens acompanyaran en aquest viatge, com ara el senador Josep Maldonado, el cònsol de Grècia a Barcelona, Fernando turro, entre d'altres amics.

Lliurarem més de 300 mil signatures a les senyores Petra Azwa i Christine Chung, de l'Oficina de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans, juntament amb la petició feta des del Parlament Tibetà a l'Exili (veure text aquí).

 

D'altra banda, aquí a la nostra seu, els monjos de Sera Jey (sud de l'Índia) segueixen construint el Mandala del Buda de la Medicina dedicat a millorar l'estat de salut de tots els éssers i perquè hi hagi pau en un món amb més harmonia i justícia.

Cada dia, a les 10:30 h, els monjos ofereixen una cerimònia del Buda de la Medicina abans d'iniciar el treball. Tots els interessats en beneficiar-se d'aquestes benediccions i millorar la seva benestar esteu convidats a venir entre les 10:30 i les 13:30h i entre les 17 i les 20h. Demà, 6 de desembre, la Fundació Casa del Tibet estarà tancada. 

El dissabte 8 de desembre a les 12h tindrà lloc la cerimònia de dissolució del Mandala. Després, a les 18h, farem una Puja especial coincidint amb l'aniversari de Lama Tsonkhapa amb la participació dels monjos de Sera Jey.

Espero veure-us aviat, amb els meus millors desitjos,

Thubten Wangchen, 5-XII-12