conxorxa de Governs contra un internet, i un món, Lliure i Obert (SIGNA la teva oposició)

Un món lliure i sense restriccions depén d'una xarxa lliure i sens límits

Google crea una pàgina convidant a prendre acció davant la perillossísima reunió de la World Conference on International Telecommunications (WCIT) del 3 al 14 de desembre a Dubai, en la que els governs pretenen no res més que asseure's a negociar les bases del que volen que sigui la xarxa del futur.

24-11-2012 - Enrique Dans. Ho has sentit bé: els Governs, entre els quals estan els de els quaranta-dos països que es dediquen a filtrar i censurar la xarxa a la qual poden tenir accés els seus ciutadans o els que coarten la seva llibertat d'expressió, pretenen asseure's en una reunió a porta tancada i amb actes confidencials per prendre decisions que condicionaran la futura regulació de la xarxa que utilitzem tots. Solament els Governs, sense escoltar ni donar paper algun, ni veu, ni vot als ciutadans, als enginyers, als experts o a les empreses que construeixen els productes i serveis que utilitzem tots els dies- .

La Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), una agència depenent de Nacions Unides, no és el lloc adequat per prendre decisions sobre la xarxa. La xarxa no és dels Governs, és de tots, i exigeix fòrums globals en els quals tots puguem tenir veu i vot, en el qual la veu d'un usuari pugui escoltar-se al mateix nivell que la del Govern que pretén censurar-la. Pretendre que siguin únicament els Governs els qui regulin la xarxa és apostar per la censura, per les traves a la innovació, per les fronteres artificials, per les tarifes i pel control, perquè la gran majoria dels Governs veuen la xarxa com una amenaça a la seva estabilitat, un major poder per als ciutadans, alguna cosa que en diverses ocasions ja se'ls ha escapat de les mans i no han estat capaces de controlar. La reunió de la ITU és precisament això: un desesperat intent de la classe política per prendre les regnes de la xarxa.

La xarxa ha provocat la disrupció de moltes indústries. Ara queda la disrupció de la més important de totes elles, la que té major influència sobre les nostres vides: la política. La conferència de la ITU és l'últim gran intent de “el vell” per prendre el control sobre “el nou”: una autèntica aberració. Infórmat'en.