23-XI-12



Molts Tashi Deleks!

Últimament ens veiem poc físicament, però sempre estic amb vosaltres de cor i informant sobre els meus moviments.

 
Sa Santedat el Dalai Lama presidint la reunió
extraordinària dels Grups Internacionals de Suport
Tibet a Dharamsala, el 17 de novembre de 2012)

Després de dos mesos de gira per Europa amb la "Flama de la veritat", ens vam reunir durant tres dies (16, 17 i 18 de novembre) amb representants de grups de suport al Tibet a Dharamsala: gairebé 200 participants de tot el món. Fins i tot al voltant de 20 delegats xinesos també van participar. La reunió va ser bastant constructiva. Vam estar analitzant la greu situació dels tibetans al Tibet i intentant buscar solucions. Vam tenir l'honor que Sa Santedat el Dalai Lama presidís la sessió del dia 17. El que més ens alarma és com s'ha multiplicat el nombre de germanes i germans tibetans que s'han immolat: 79 fins la data d'avui, 17 d'ells només al novembre!

Tot i això, tenim esperança en els nous líders de la Xina. És un moment de canvi: Xi Jinping ja ha estat elegit nou president de la Xina i, encara que sabem que no és fàcil que es donin grans canvis, ens arriben informacions de que la seva dona practica el budisme tibetà i el seu pare és un seguidor del Dalai Lama. Mai sabem què passarà, però esperem el millor encara que estiguem preparats per al pitjor, com recomana Sa Santedat. D'altra banda, els tibetans mai pararem la nostra lluita ni mai ens rendirem, però sempre amb accions no violentes.

Aquest divendres, després de donar una conferència a Madrid ahir, em vaig a Brussel·les a una trobada amb les comunitats tibetanes per organitzar el gran esdeveniment de commemoració del 54 aniversari de l'aixecament del poble tibetà contra l'ocupació de la Xina que serà el 10 de març del 2013, davant del Parlament Europeu.


 Ampliar imatge +

D'altra banda, com sabeu, a la Fundació Casa del Tibet estem organitzant un Cicle de Drets Humans amb destacats conferenciants, com ara John Ackerly, expresident del ITC (Internacional Tibet Campaign); Mona Zhimin Tang, dissident xinesa i supervivent de Tian'an Men; nostre estimat Arcadi Oliveres, i Robert Thurman, tibetòleg i amic personal del Sa Santedat que serà el responsable de la clausura del cicle el 12 de desembre. Projectarem també el documental "The burning question". Veure els detalls del programa aquí.

La vostra participació és fonamental per l'èxit del cicle. Esteu convidats: tots els esdeveniments són gratuïts!

Aquest any no celebrarem el tradicional Festival del Tibet a causa de les immolacions. Hem descartat aquesta celebració en senyal de solidaritat amb els nostres germans i germanes que tant estan patint al Tibet.

El 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans i l'aniversari del Premi Nobel de la Pau atorgat el 1989 a Sa Santedat el Dalai Lama, un grup de persones de Barcelona ens anem a Ginebra a lliurar a l'oficina de l'ONU les signatures recollides durant la campanya "Flama de la Veritat".