5-XI-12

La "FLAMA DE LA VERITAT" torna a Barcelona

Dimarts 6 de novembre del 2012
11h: Arribada a Barcelona
11.30h: RODA DE PREMSA
12h: Chai i kabses (te i pastes tibetanes)

La campanya europea "Flama de la Veritat" arriba al seu tram final, després de recórrer més de 15 mil quilòmetres, 29 ciutats, 24 països i de fer més de 150 hores a la carretera. Vegeu totes les fotos de la gira aquí.

Aquest diumenge 4 de novembre s'ha celebrat l'últim acte de la gira a Suïssa. Malgrat la pluja, al voltant de 400 persones s'han concentrat davant de l'ONU a Ginebra per a la cerimònia de cloenda. Ha participat de l'acte el parlamentari suís Renée Longet del Partit Socialista, a més de representants del Dalai Lama, ex parlamentaris de l'exili tibetà i representants de la comunitat tibetana suïssa. També va venir una desena de persones des de Barcelona per expressar el seu suport al poble tibetà.Veure vídeo de la RTS.CH :"Manifestation pro-tibétaine devant l'ONU à Genève" i les fotos a sota.

El parlamentari suís Renée Longet del Partit Socialista amb el Ven. Thubten Wangchen.
Concentració davant de l'ONU,
a Ginebra.
El Ven. Thubten Wangchen amb el cartell: "We will never give up" (Mai renunciarem).

Demà, dimarts 6 de novembre a les 11h, està previst que arribin a la seu de la Fundació Casa del Tibet (c/ Rosselló 181 - entre Aribau i Muntaner) el Ven. Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet i diputat per Europa del Parlament Tibetà a l'Exili, i Javier Nogué, voluntari que ha posat a disposició de la campanya el seu temps i el seu cotxe.

En tornar a Barcelona hauran complert amb el seu objectiu: divulgar a Europa la situació dels tibetans al Tibet i recollir signatures per demanar una mediació internacional que ajudi a resoldre el conflicte sino-tibetà. Aquestes signatures, unides a les que s'han recollit també en diversos països d'Àsia i Àfrica, als Estats Units i Canadà, es lliuraran el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, amb la presentació de la petició a la oficina de les Nacions Unides a Nova York, al Consell dels Drets Humans de l'ONU a Ginebra i al Centre d'Informació de l'ONU a Nova Delhi, simultàniament.

La campanya de recollida de signatures continua encara per internet. Més endavant, quan s'acabi el comptatge de les signatures a tot el món,  s'informaran les xifres.

El director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona ha dit aquest diumentge des de Ginebra que está molt satisfet de la campanya i que li ha permès mantenir trobades amb nombrosos alcaldes, membres del Parlament, del Senat i polítics que estan donant suport la causa tibetana, a més del contacte proper amb les comunitats tibetanes de tota Europa

Les notícies que arriben del Tibet són alarmants: un altre tibetà s'ha immolat aquest diumenge, 4 de novembre, de manera que el total autoinmolaciones conegudes dins el Tibet és de 63.

L'Alta Comissionada de Nacions Unides per als Drets Humans, Navi Pillay, ha instat la Xina a donar resposta a les innombrables demandes dels ciutadans tibetans, que frustrats per la immobilitat de Beijing, alerten de la seva situació a través de mètodes cada vegada més extrems, com les immolacions. (Veure notícia)

La campanya internacional "Flama de la Veritat" demana a les Nacions Unides que discuteixi la qüestió del Tibet sobre la base de les resolucions preses el 1959, 1961 i 1965 i s'esforcin a complir amb els fonaments d'aquestes resolucions. Demana també que enviïn immediatament al Tibet delegacions d'observadors perquè investiguin sobre l'actual crisi al Tibet. I, finalment, demana a les Nacions Unides que es responsabilitzi i garanteixi que les aspiracions bàsiques dels tibetans dins del Tibet siguin satisfetes.

Des del 2008, les forces de seguretat xineses han pres mesures especialment dures sobre els tibetans, resultant en innombrables morts i tortures. La situació empitjora cada dia, de manera que els tibetans s'han anat immolant, un darrere l'altre, demanant una solució pacífica a la qüestió del Tibet, el retorn del Dalai Lama al Tibet i que tant l'ONU com la comunitat internacional coneguin les aspiracions i patiments que el poble Tibetà té amagats en el més profund dels seus cors.

En cadascuna de les ciutats visitades la "Flama de la Veritat" ha estat rebuda per les comunitats tibetanes locals, alcaldes, diputats, artistes i membres dels Parlaments Europeu i Tibetà a l'Exili.

A Barcelona serà rebuda per algunes destacades personalitats, la comunitat tibetana i els amics de la Fundació Casa del Tibet.

Roda de premsa

Després de la recepció, el director Thubten Wangchen atendrà les preguntes de la premsa i farà un balanç de la gira.

En finalitzar la trobada, s'oferirà chai i kabses (te i pastes tibetanes) als assistents.

Agrairem es facin ressò d'aquest acte de solidaritat amb el poble tibetà.

Més informació: comunicacio@casadeltibetbcn.org   +34 93 207 59 66