29-X-12


Ven. Thubten Wangchen i Javier
Nogué després de ser rebuts a
Cracòvia, Polònia.

La "FLAMA DE LA VERITAT" torna a Barcelona

Dimarts 6 de novembre del 2012
11h: Arribada a Barcelona
11.30h: Roda de premsa
12h: Chai i kabses (te i pastes tibetanes)

La campanya internacional "Flama de la Veritat" arriba al seu tram final, després de recórrer més de 15 mil quilòmetres, 29 ciutats, 24 països i de fer més de 150 hores a la carretera. Vegeu totes les fotos de la gira aquí.

El proper dimarts 6 de novembre a les 11h està previst que arribin a la seu de la Fundació Casa del Tibet (c/ Rosselló 181 - entre Aribau i Muntaner) el Ven. Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet i diputat per Europa del Parlament Tibetà a l'Exili, i Javier Nogué, que ha posat a disposició de la campanya el seu temps i el seu cotxe.

En tornar a Barcelona hauran complert amb el seu objectiu: divulgar a Europa la situació dels tibetans al Tibet i recollir signatures per demanar una mediació internacional que ajudi a resoldre el conflicte sino-tibetà. Aquestes signatures, unides a les que s'han recollit també en diversos països d'Àsia i Àfrica, als Estats Units i Canadà, es lliuraran el 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, amb la presentació de la petició a la oficina de les Nacions Unides a Nova York, al Consell dels Drets Humans de l'ONU a Ginebra i al Centre d'Informació de l'ONU a Nova Delhi, simultàniament.

 
Una exiliada plora i mostra una foto d'un tibetà
immolat amb foc el 29 de setembre a l'Índia
(AFP / Arxiu, Lobsang Wangyal)

Les notícies que arriben del Tibet són alarmants: fins a la data s'han confirmat 59 autoinmolaciones al Tibet, de les quals 46 s'han produït des de gener de 2012. Almenys 50 d'aquests manifestants se sap que han mort. Tots els que s'han auto immolat han demanat llibertat per al Tibet i el retorn del Dalai Lama. La comunitat internacional, però, segueix sense reaccionar. Vegeu la notícia "Siete tibetanos se han inmolado en China en una semana".

La campanya internacional "Flama de la Veritat" demana a les Nacions Unides que discuteixi la qüestió del Tibet sobre la base de les resolucions preses el 1959, 1961 i 1965 i s'esforcin a complir amb els fonaments d'aquestes resolucions. Demana també que enviïn immediatament al Tibet delegacions d'observadors perquè investiguin sobre l'actual crisi al Tibet. I, finalment, demana a les Nacions Unides que es responsabilitzi i garanteixi que les aspiracions bàsiques dels tibetans dins del Tibet siguin satisfetes.

 
Una foto sense data (AFP) mostra a la policia
paramilitar xinesa custodiant a monjos amb
pancartes al coll amb els seus noms i els crims
presumptament comesos en una zona tibetana
de la província de Sichuan.

Des del 2008, les forces de seguretat xineses han pres mesures especialment dures sobre els tibetans, resultant en innombrables morts i tortures. La situació empitjora cada dia, de manera que els tibetans s'han anat immolant, un darrere l'altre, demanant una solució pacífica a la qüestió del Tibet, el retorn del Dalai Lama al Tibet i que tant l'ONU com la comunitat internacional coneguin les aspiracions i patiments que el poble Tibetà té amagats en el més profund dels seus cors.

En cadascuna de les ciutats visitades la "Flama de la Veritat" ha estat rebuda per les comunitats tibetanes locals, alcaldes, diputats, artistes i membres dels Parlaments Europeu i Tibetà a l'Exili.

A Barcelona serà rebuda per algunes destacades personalitats, la comunitat tibetana i els amics de la Fundació Casa del Tibet.

Després de la recepció, el director Thubten Wangchen atendrà les preguntes de la premsa i farà un balanç de la gira.

En finalitzar la trobada, s'oferirà chai i kabses (te i pastes tibetanes) als assistents.

Agrairem es facin ressò d'aquest acte de solidaritat amb el poble tibetà.

Més informació: comunicacio@casadeltibetbcn.org   +34 93 207 59 66