vota.cat: per poder votar si ets fora del teu municipi

http://www.ara.cat/especials/eleccions25n/voto_rogado-catalunya-25-N_0_785321570.html

Vota.cat: tot el que et cal saber per votar el 25-N si no vius a Catalunya

Una web creada a Nova York ajuda els emigrants a exercir el dret a vot. La introducció del 'voto rogado' obliga els expatriats a comunicar a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral la voluntat de votar

Què hem de fer si volem votar per les eleccions del 25-N i aquell dia no som a Catalunya? Una web creada des de Nova York resol tots els dubtes que s'han generat arran de l'última modificació del vot emigrant.

Vota.cat, impulsat per l'agrupació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Nova York, ofereix un qüestionari ràpid i pràctic i intenta evitar malentesos d'última hora, tant si vivim fora com si hem de votar per correu.

Des del gener del 2011, la introducció del 'voto rogado' obliga els expatriats a comunicar a la delegació provincial de l'Oficina del Cens Electoral la voluntat de votar. Això va fer que en les últimes eleccions municipals i generals alguns emigrants, per desinformació o per desídia, es quedessin sense poder votar. A aquest fet s'hi van afegir diversos problemes tècnics i improvisacions. El desgavell va indignar milers de persones, que així ho van reflectir a les xarxes socials.

La "frustració" de no haver pogut exercir el seu dret a vot els anys anteriors ha portat Guille López, un enginyer d'Ebay i membre de l'ANC que viu a Nova York des del 2009, a desenvolupar el projecte amb l'ajuda d'un petit grup de col·laboradors. "Intentem aclarir el caos de les webs oficials. Jo vaig trigar una setmana a entendre correctament el procés, i això és el que volem evitar", explica.