Stop Espoli, audiovideo 2’55’’ en anglès amb subtítols en català

Fundació CatDem
Benvolguts i benvolgudes,

Avui la Fundació CatDem ha presentat l’aplicació (App) mòbil “StopEspoli”. Ho ha fet amb el suport dels col·lectius Ara o Mai i Catalunya Diu Prou, el CADCI, la Fundació Fòrum Barcelona i la Fundació Nous Catalans i hi han participat tres economistes de renom: la Dra. Elisenda Paluzie, el Sr. Heribert Padrol i la Dra. Núria Bosch.

L’app explica l’espoli fiscal que Catalunya pateix i ofereix informació sobre què es podria fer sense un dèficit fiscal del 8 % del PIB actual. Està disponible en català, castellà i anglès i vol ser una eina útil per a la societat catalana. Per això s’adapta a les diferents tecnologies per a mòbils (iPhone i Android) i per Blackberry a través del web stopespoli.cat. L’app ja és pot descarregar des de www.stopespoli.cat o visitant l’App Store i buscant “StopEspoli”. La presentació a Barcelona d’aquest matí coincideix amb el llançament d’una campanya internacional adreçada als mitjans de comunicació, als líders d’opinió, les organitzacions i el públic estranger per difondre les conseqüències que aquest drenatge econòmic té per a Catalunya.

L’app consta d’un joc interactiu, de dades referents a diverses competències que té el govern de la Generalitat i el que es podria fer sense l’espoli fiscal actual, de documentació i articles i també d’un vídeo en anglès on participen deu economistes catalans de prestigi internacional: Clara Ponsattí, Carles Boix, Montserrat Guibernau, Joan B. Casas, Jordi Galí, Andreu López Casasnovas, Elisenda Paluzie, Heribert Padrol, Núria Bosch i el Conseller Andreu Mas-Colell. El vídeo està disponible a YouTube en aquest enllaç.    

Finalment, les entitats vinculades al projecte han encoratjat i animat la societat catalana a difondre-la al màxim possible durant els propers dies i setmanes i han afirmat que aquesta ha de ser una eina per a tothom.

Podeu descarregar-vos l'aplicació per a Apple fent clic aquí i per a Android aquí i us demanem la vostra col·laboració en la difusió de l'eina. 

Aprofito l'avinentesa per desitjar-vos una bona Diada Nacional,
 
Agustí Colomines i Companys
Director de la Fundació CatDem