pirates transnacionals: Parents 2 Parents, P2P de material educatiu

Pirates de Catalunya, Piratas de Galicia i Piratas de Madrid han obert un portal amb enllaços p2p que permet a les famílies descarregar llibres de text i altres materials didàctics. Els partits pirates recorden que segons dades de la Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) i de l'Associació Giner de los Ríos, un de cada tres escolars tindrà serioses dificultats per portar els llibres de text que se li exigeixen aquest curs 2012-2013.

clica aquí per al portal
amb recursos educatius en
català, castellà, gallec,
txec, rus i anglès

17-09-2012 - David Ballota - Nacion red - Els Pirates denuncien que “a la retallada de 3.000 milions d'euros en la partida d'Educació que el Govern va aprovar la passada primavera se suma l'augment en el preu dels llibres de text (2,39% de mitjana) i l'augment de l'IVA, que en el material escolar pansa del 4% al 21%. La despesa mitjana per nen, segons l'OCU, serà de 640€, dels quals 215€ corresponen a la despesa en llibres de text”.

"La situació és dramàtica, es presumeix que 2.000.000 de nens no tindran tots els llibres aquest curs. Els Pirates defensem l'accés a la cultura i al coneixement, ja que entenem que és un requisit imprescindible en tot estat democràtic."

Amb l'objectiu que aquest any no hi hagi ni un sol estudiant sense llibres, Pirates de Catalunya, juntament amb Pirates de Galícia i Pirates de Madrid, ofereixen ja el portal amb enllaços p2p on totes les famílies podran accedir als materials que necessitin. El portal “pirata” disposa d'enllaços a material de primària, secundària i batxillerat; i s'afegeixen nous continguts diàriament.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració de partits pirates d'Holanda, República Txeca i Sèrbia. La iniciativa rep el nom “Parents 2 Parents” (pares a pares), en al·lusió a la tecnologia p2p, que permet compartir arxius. Diuen els promotors del portal que “gràcies a aquesta tecnologia, l'eventual bloqueig de la nostra pàgina web per part de les autoritats (per aplicació de la llei Sinde-Wert) no podrà detenir l'accés als materials”.

Pirata.cat Piratas de Galicia Piratas de Madrid