la mirada aliena (sobre el govern a l’espanyola)

Dimecres passat, John E. Meredith, president de la multinacional xinesa Hutchinson, principal accionista de la nova terminal de contenidors del port de Barcelona, va ser convidat al Camp Nou. Meredith, com a bon britànic, és aficionat al futbol, així que va acceptar de bon grat l'oferiment per veure des de la llotja com el FC Barcelona disputava el seu partit de Champions davant l'Spartak de Moscou. A la mitja part, a més de comentar el partit, el primer executiu del grup Hutchinson va preguntar a un dels directius com es podia entendre que el Govern d'Espanya inverteixi aquest any 1.745 milions a l'AVE a Galícia, que serà altament deficitari, i no hagi pressupostat els accessos definitius a la nova terminal. El hòlding portuari xinès ja hi ha invertit 380 milions d'euros, xifra que s'incrementarà fins als 500 en els propers dos anys. Meredith podia entendre que Messi no trobés espais en la defensa russa, però no sabia explicar-se com tres ministres de Foment en cinc anys (dos de socialistes i un de popular) no tinguessin clar que abordar les comunicacions amb la impressionant terminal portuària de contenidors de Barcelona era prioritari per al país, ja que li permetria competir amb Rotterdam i Hamburg.

El directiu barcelonista, que a més és empresari, li va respondre que a Espanya hi ha coses que no s'expliquen a partir de la realitat social, sinó de concepcions ideològiques. Com és el fet que tots els AVE passin per Madrid, i que s'hagi prioritzat l'alta velocitat que no va enlloc abans que un corredor mediterrani, l'eix de riquesa més gran del país, quan els trens entre Tarragona i Castelló circulen encara en un tram de vint quilòmetres per una sola via, sense que als ministres de Foment els surtin els colors. Afortunadament va començar la segona part del partit i l'emoció pel resultat va aparcar el diàleg.

Demà dijous, el Rei inaugurarà els accessos provisionals de la nova terminal de Tercat, que han estat finançats majoritàriament pel Port de Barcelona. Els 41 milions que han costat els 2,4 quilòmetres de les instal·lacions els ha pagat l'entitat portuària. Foment, a través d'Adif, s'ha limitat a abonar-ne dos pels 250 metres necessaris per a l'enllaç amb la xarxa general. Allà es tornaran a trobar Meredith i el directiu: el primer ja sap que és més fàcil que Messi desemcalli un partit, que un ministre, els accessos definitius de la terminal.

26-IX-12, M. Carol, lavanguardia