Spanair, un forat de més de 500 milions d’euros

L'aerolínia Spanair, que va presentar concurs de creditors el passat 30 de gener, fa front a uns deutes que ascendeixen a 508,6 milions i a crèdits per 78,8 milions, mentre que els seus actius estan valorats en 53,8 milions, segons l'informe provisional de l'administració concursal.

L'informe, que avui ha donat a conèixer el jutjat mercantil número deu de Barcelona, detalla que la partida més important dels 78,8 milions en crèdits generats des que es va iniciar el procediment concursal corresponen a les indemnitzacions per acomiadament del personal, que aconsegueixen els 76,2 milions.

En l'escrit, l'administració concursal analitza tots els paràmetres econòmics de la societat i concreta com a causes de la insolvència de Spanair l'existència de "pèrdues generalitzades durant els últims exercicis anteriors a la declaració de concurs", a més de les tensions de liquiditat.

L'aerolínia va deixar de volar el 27 de gener de 2012 i va presentar tres dies més tard concurs voluntari de creditors davant els jutjats de Barcelona, deixant un passiu de 474 milions d'euros, i anunciant un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) d'extinció per les seves 2.075 treballadors.

L'escrit amb la valoració final del forat que deixa Spanair està elaborat per l'administració concursal, formada per les societats professionals Grup Gispert Advocats i Economistes, i Pricewaterhousecoopers Assessors de Negocis.

Tots els interessats en el cas tenen ara un termini de deu dies per impugnar, si ho desitgen, l'informe concursal en relació amb l'import dels seus respectius crèdits. Després d'aquest termini, l'administració contestarà les impugnacions i el jutjat resoldrà sobre elles, la qual cosa portarà a la primera a elaborar un informe definitiu i a obrir després la fase de conveni o liquidació, la qual cosa pot portar uns tres mesos.

Una vegada liquidats els actius o aprovat un conveni, es procedirà al pagament dels crèdits, sempre que existeixi liquiditat i seguint l'ordre establert per la Llei Concursal. En aquesta fase del procediment es tramitaran també de manera paral·lela les possibles responsabilitats dels administradors de Sapanir en la gestió de la companyia.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha recordat, en un comunicat, que en els últims mesos l'administració concursal ha resolt també els contractes d'arrendament financer operatiu dels 31 avions de l'aerolínia, la qual cosa va suposar un estalvi de 400.000 dòlars diaris en matèria de costos de lloguer i d'aparcament d'aeronaus.
A més, es van recuperar dos milions d'euros en garanties.

Entre els principals creditors de Spanair es troben l'aerolínia sueca SAS, propietària del 10% de la companyia i antic màxim accionista fins al 2009, i la Generalitat, a través de diferents empreses públiques, encara que també destaquen proveïdors, Aena i la Seguretat Social.

La administración concursal de Spanair, formada por Grupo Gispert Abogados y Economistas y Pricewaterhousecoopers Asesores de Negocios, han valorado las deudas concursales de la desaparecida Spanair en 508.654.113,85 euros, según un comunicado del Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC).

El informe provisional, presentado por la administración concursal el pasado 31 de julio, revela que los activos de la sociedad están valorados en 53.887.310 euros, y los créditos generados desde el inicio del procedimiento alcanzan los 78.810.002,58 euros.

De estos más de 78,81 millones, la partida más importante son las indemnizaciones por despido de personal, una cifra que asciende a 76.200.864,10 euros.

17/18-IX-12, ep, lavanguardia