31-VIII-12

COMUNICAT DE PREMSA 

 

Llançament de la campanya: "Flama de la veritat" - 2 Setembre 11:30 h
Fundació Casa del Tibet de Barcelona

El 2 de setembre, coincidint amb el Dia de la Democràcia Tibetana, el director de la Fundació Casa del Tibet i diputat per Europa al Parlament Tibetà a l'Exili, Ven. Thubten Wangchen, presentarà una de les accions més importants que es duran a terme aquest any des de l'exili tibetà: la campanya "Flama de la Veritat", que es llançarà simultàniament a Europa, Estats Units i Canadà, després d'haver-ho fet ja a l'Índia, per iniciativa del Parlament Tibetà a l'Exili. (Veure informació del seu recorregut fins ara aquí)

Barcelona serà l'escenari del llançament de la campanya europea el diumenge 2 de setembre a les 11:30 h. Es farà una breu presentació de la "Flama de la Veritat" amb la presència d'algunes personalitats a la seu de la Fundació Casa del Tibet. Després una caravana de motos i cotxes, encapçalada pel cotxe oficial de la gira europea, farà una volta per llocs emblemàtics de la ciutat de Barcelona.

El punt de sortida serà la Fundació Casa del Tibet (c / Rosselló 181 - entre Aribau i Muntaner), a les 12h.

El 5 de setembre, el director de la Fundació Casa del Tibet sortirà de Barcelona amb la "Flama de la Veritat" en direcció a Andorra i durant dos mesos, fins el 4 de novembre, recorrerà 17 països amb aquesta campanya de sensibilització. (Veure en aquest mapa els llocs per on passarà)

Es recolliran signatures en cadascuna de les ciutats per on passi la caravana, i ja s'estan recollint també a través d'Internet en aquest enllaç.

L'objectiu de la "Flama de la Veritat" és conscienciar el màxim nombre de persones possible sobre la crítica situació del Tibet i instar les Nacions Unides a responsabilitzar pel compliment dels drets humans fonamentals al Tibet fent complir les resolucions que s'ocupen aquesta qüestió i enviant delegacions d'observadors al Tibet perquè investiguin l'actual crisi.

Des de la brutal ocupació del Tibet per part de la Xina fa seixanta anys, Beijing no ha canviat la seva política de línia dura. Aquestes polítiques han fet que la Xina, no només exploti els rics recursos naturals del Tibet, sinó que assassini, torturi, empresoni i assetgi contínuament al poble tibetà. Un poble que, tot i això, ha conservat la seva cultura i tradició espiritual úniques.

Des del 2008, les forces de seguretat xineses han reforçat encara més les dures mesures sobre els tibetans resultant en innombrables morts i tortures. La situació lluny de millorar empitjora cada dia: una cinquantena de tibetans, en un acte desesperat, s'han anat immolant, un darrere l'altre, demanant una solució pacífica a la qüestió del Tibet, el retorn del Dalai Lama al Tibet i que tant l'ONU com la comunitat internacional coneguin les aspiracions i patiments que el poble Tibetà té amagats en el més profund dels seus cors. El Tibet avui dia és com l'infern a la terra.

La gira històrica finalitzarà el 10 de desembre amb la presentació de la carta de crida i les signatures a la seu de les Nacions Unides a Nova York, al Consell dels Drets Humans de l'ONU a Ginebra i al Centre d'Informació de l'ONU a Nova Delhi.

El desenvolupament de la gira es podrà seguir al facebook: FlameofTruthEurope

Esperem poder comptar amb el vostre imprescindible suport en la cobertura i divulgació d'aquesta campanya.

Si us plau, confirmeu l'assistència.

Més informació: comunicacio@casadeltibetbcn.org   +34 93 207 59 66