2-IX-12, llançament de la campanya

LLANÇAMENT DE LA CAMPANYA: "Flama de la Veritat"

Flama de la veritat / Llama de la verdad / Flame of truth

Presentació a Barcelona: 2 setembre 2012 a les 11:30 h
"Dia de la Democràcia Tibetana"
a la seu de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona

Signeu aquí

Benvolguts amics i amigues

La "Flama de la Veritat" és una campanya internacional feta per iniciativa del Parlament Tibetà a l'Exili, del qual sóc membre, amb l'objectiu de buscar suports i donar a conèixer al màxim nombre de persones possible què està passant amb els nostres germans i germanes que viuen al Tibet.

La campanya va ser llançada a l'Índia el passat 6 de juliol (vegeu en aquest enllaç tots els detalls), dia en què va néixer el nostre estimat líder espiritual i Premi Nobel de la Pau Tenzin Gyatso, el Catorzè Dalai Lama.

Llançament de la campanya a Barcelona: 2 de setembre a les 11.30h

El 2 de setembre a les 11:30 h farem la presentació europea de la campanya a la seu de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, coincidint amb el "Dia de la Democràcia Tibetana" declarat per Sa Santedat el Dalai Lama el 1960, després de la invasió de la Xina. En aquesta mateixa data Estats Units i Canadà iniciaran les seves.

Veniu amb els vostres cotxes i motos

Vull convidar-vos a tots a participar: Veniu amb els vostres cotxes i motos per acompanyar-nos en aquesta volta per la ciutat onejant la bandera tibetana! El punt de sortida serà la Fundació Casa del Tibet (c/ Rosselló 181 - entre Aribau i Muntaner), a les 12 h.

Tant de bo pugui comptar amb la presència de tots vosaltres!

El 5 de setembre sortirem de Barcelona en direcció a Andorra i durant dos mesos, fins al 4 de novembre, recorrerem 17 països. Podeu veure en aquest mapa els llocs per on passarem.  

Beijing no ha canviat la seva política de línia dura

Des de la brutal ocupació del Tibet per part de la Xina fa seixanta anys, Beijing no ha canviat la seva política de línia dura. Aquestes polítiques han fet que la Xina, no només exploti els rics recursos naturals del Tibet, sinó que assassini, torturi, empresoni i assetgi contínuament al poble tibetà. Malgrat això, els tibetans hem conservat la nostra cultura, tradició espiritual i identitat úniques per poder lluitar per la veritat.

Des del 2008, les forces de seguretat xineses han reforçat encara més les dures mesures sobre els tibetans resultant en innombrables morts i tortures. La situació lluny de millorar empitjora cada dia. Quaranta-quatre tibetans, en un acte desesperat, s'han anat immolant, un darrere l'altre, demanant una solució pacífica a la qüestió del Tibet, el retorn del Dalai Lama al Tibet i que tant l'ONU com la comunitat internacional coneguin les aspiracions i patiments que el poble Tibetà té amagats en el més profund dels seus cors. El Tibet avui dia és com l'infern a la terra.

Peticions de la campanya

En solidaritat amb les valeroses i desinteressades accions dels nostres germans i germanes de dins del Tibet, i per donar-les a conèixer al món, el Parlament Tibetà a l'Exili va iniciar aquesta campanya mundial "Flama de la Veritat" en què es fan les peticions :

1. Les Nacions Unides han de discutir la qüestió del Tibet sobre la base de les resolucions preses en 1959, 1961 i 1965 i no han de deixar de esforçar-se a complir amb els fonaments d'aquestes resolucions.
2. S'han d'enviar immediatament al Tibet delegacions d'observadors perquè investiguin sobre l'actual crisi al Tibet.

3. Les Nacions Unides han de responsabilitzar per garantir que les aspiracions bàsiques dels tibetans dins del Tibet siguin satisfetes.

A aquest efecte, es recolliran centenars de milers de signatures en els diferents països de tot el món per on viatjarà la "Flama de la Veritat".

Signeu la petició

Si estàs d'acord, pots signar la petició en aquest enllaç.

Aquest relleu històric finalitzarà el 10 de desembre, amb la presentació de la carta de crida i les signatures al quarter general de les Nacions Unides a Nova York, al Consell dels Drets Humans de l'ONU a Ginebra i al Centre d'Informació de l'ONU a Nova Delhi, simultàniament.

Podreu acompanyar desenvolupament de la gira seguint-nos al facebook: FlameofTruthEurope

Compto amb la teva presència el dia del llançament de la campanya europea a Barcelona el diumenge 2 de setembre a les 11:30 h, a la Fundació Casa del Tibet (c / Rosselló 181).

La teva participació és molt important per al poble tibetà!

Amb els meus millors desitjos,

Thubten Wangchen
Director de la Fundació Casa del Tibet
i diputat per Europa del Parlament Tibetà a l'Exili