22-VI-12

Molts Tashi Deleks!

Abans de la revetlla de Sant Joan vull explicar-vos algunes coses que han passat els últims dies.

La setmana passada TV3 va dedicar un programa per donar a conèixer una mica la nostra cultura tibetana i la situació del Tibet. Si teniu temps, mireu aquest vídeo "Un Monjo paper Tibet".  

Com molts de vosaltres sabeu, el diumenge passat els monjos del monestir de Ganden van celebrar el ritual de dissolució del Mandala del Buda de la Medicina, després d'una setmana d'elaboració. Molta gent va poder assistir a la cerimònia i gaudir la rara oportunitat de veure aquesta mostra d'art sagrat i efímer. Vegeu algunes fotos:


 
 

Dilluns al matí vaig marxar a Ginebra i vaig tornar a la nit, després de participar d'una manifestació davant de l'ONU per demanar que s'enviï una delegació independent al Tibet per avaluar la situació (fotos a sota). Van participar al voltant de 400 tibetans que viuen a Suïssa. Va ser un acte molt digne: vam ser rebuts per Oscar Solera i Christine Chung de la comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, els qui es van comprometre a tirar endavant la nostra petició.

 
 

Dimarts vam inaugurar la molt interessant exposició "Salvem la mar" amb la proposta de crear consciència dels problemes existents en els mars i els oceans que s'estan convertint en l'abocador de tot el món. Aquesta mostra estarà a la nostra seu durant un mes. Us la recomano.

El dimecres 20 de juny, coincidint amb el "Dia Internacional del Refugiat", vaig anar al Congrés dels Diputats a reunir-me amb representants de l'intergrup parlamentari per la promoció i la defensa dels drets humans, coordinat pel diputat de CiU Carles Campuzano. Fotos a sota:

 

 

La trobada va tenir lloc en el marc del "Dia de Solidaritat per al Tibet" promogut pel INPaT (Xarxa Internacional de Parlamentaris per al Tibet), per demanar als parlamentaris de tot el món que aprofitin l'oportunitat que ofereixen les democràcies dels seus països per incidir sobre la difícil situació del poble tibetà. Vegeu el comunicat de premsa. Vaig poder explicar personalment als parlamentaris espanyols la crítica situació en què s'enfronta el poble tibetà a causa de les polítiques de les autoritats xineses. Per la seva banda, el grup va expressar la seva voluntat de formar un altre intergrup pel Tibet.  

Aquest mateix dia 20 de juny, el diputat del PNV Aitor Esteban va fer una intervenció sobre el Tibet al Parlament. Podeu veure la transcripció de la pregunta i la resposta del ministre García-Margallo aquí i la notícia publicada al diari El Público en aquest enllaç.

 

Tal com vam anunciar fa unes setmanes, aquest any organitzem dos viatges durant l'estiu: el primer a Mongòlia i Sibèria, el segon a Dharamsala i Ladakh. El primer grup ja està tancat, però el de Dharamsala i Ladakh segueix obert. Els que estigueu interessats en venir cal que us poseu en contacte com més aviat millor. Podeu veure els detalls de l'itinerari i de la reserva aquí.

Podeu veure també al nostre web www.casadeltibetbcn.org la programació que tenim fins al juliol.

Segueixo, com sempre, amb molta esperança que un dia la lluita pacífica que estem duent a terme per ajudar el poble tibetà dins del Tibet aconsegueixi el seu objectiu: llibertat d'expressió i respecte pels drets humans del poble tibetà, i la tornada de Sa Santedat el Dalai Lama al Tibet.

També, com sempre, compto amb el vostre suport i simpatia.

Fins aviat,

Thubten Wangchen