19-VI-12

Intergrup parlamentari del Congrés s'adhereix al "Dia de Solidaritat per al Tibet"

Aquest dimecres 20 de juny, a les 17h, el intergrup parlamentari per a la promoció i la defensa dels Drets Humans del Congrés dels Diputats que coordina Carles Campuzano (CiU), rebrà el diputat per Europa del Parlament Tibetà a l'Exili i director de la Fundació Casa del Tibet de Barcelona, Thubten Wangchen, en el marc del "Dia de Solidaritat per al Tibet".

Aquesta trobada forma part de la crida que el INPaT, Xarxa Internacional de Parlamentaris per al Tibet que compta entre els seus membres amb Thomas Mann (Parlament Europeu), Matteo Mecacci (Parlament Italià) i Brigitta Jónsdóttir (Parlament Islandès), entre d'altres, ha fet als parlamentaris de tot el món perquè aprofitin l'oportunitat que ofereixen les democràcies dels seus països per incidir sobre la difícil situació del poble tibetà.

Thubten Wangchen exposarà als parlamentaris espanyols la crítica situació en què s'enfronta el poble tibetà a causa de les polítiques de les autoritats xineses contra la seva cultura i que promouen un veritable genocidi i una greu inestabilitat al Tibet.

Com a gest simbòlic, el diputat tibetà a l'exili oferirà als parlamentaris espanyols una khatag (bufanda tibetana de seda blanca que simbolitza la no violència, la pau i la solidaritat amb el poble tibetà).

En el text que ha fet públic el INPaT (llegir aquí) se suggereixen una sèrie de temes per a les activitats parlamentàries i s'insta a les autoritats xineses a que rebin l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans i li permeti entrar al Tibet per determinar els fets de forma independent.

L'acció d'aquest dimecres 20 de juny coincideix amb el Dia Internacional del Refugiat.

Els periodistes interessats en parlar amb els participants o fer un registre gràfic de la trobada, podran fer-ho a l'entrada o la sortida del Congres. La traobada no serà oberta a la premsa.

Més informació:

Barcelona:  93 207 59 66  comunicacio@casadeltibetbcn.org
Madrid:
91 390 76 11    carlos.benavente@gpciu.congreso.es