8-VI-12

Molts Tashi Deleks!

El passat dilluns 4 de juny la celebració de la Puja de Lluna Plena del SAKADAWA va omplir, una vegada més, d'assistents la nostra gompa. Sempre és un plaer poder compartir aquests moments especials amb tots vosaltres.

 

El dimarts 5 de juny vam tenir l'oportunitat de compartir emotius moments amb Phuntsok Nyidron, l'exmonja tibetana que va estar 15 anys a la presó de Drapchi, a Lhasa, per cantar a la llibertat i a la llarga vida de Sa Santedat el Dalai Lama. La seva xerrada sobre el patiment, al qual va estar sotmesa durant els anys de presó, ens va arribar molt als assistents. Podeu veure el vídeo amb el reportatge de RTVE en què la entrevisten (en castellà): "Repressió dels monjos tibetans".

Aquesta nit projectarem el documental "Railway to Heaven - El trànsit de Beijing a Lhasa", i el director Alexis Racionero Ragué ens explicarà la seva experiència.

I aquest cap de setmana, dissabte 9 i diumenge 10 de juny, un dels nostres més estimats mestres, Geshe Lamsang, ens donarà la "Iniciació de Chenresik de mil braços" i l'ensenyament sobre "Els beneficis de la pràctica de la compassió", molt recomanable per a generar bon cor.


DALAI LAMA

Des del dijous estem tenint l'oportunitat de gaudir dels ensenyaments de Sa Santedat a budistes indis transmesos per webcast des de Dharamsala. Els qui no hagin pogut seguir-ho en directe, podeu veure-ho en diferit a través d'aquest link (en anglès):"Introductory Buddhist Teachings".


GOVERN TIBETÀ A L'EXILI

Com ja s'ha anunciat a la premsa, aquesta setmana han renunciat els màxims responsables del diàleg tibetà amb la Xina frustrats per la manca de resposta positiva del govern xinès. Veure (en castellà):"Dimiteixen els màxims responsables del diàleg tibetà". Esperem que els diàlegs continuïn i noves delegacions aconsegueixin una genuïna autonomia per als tibetans al Tibet.

Per acabar, dir-vos que aquest cap de setmana estarem també a Girona, participant de l'ECO SI, amb un estand i donant una conferència sobre "Budisme i l'alimentació vegetariana".

Cuidar-vos molt i fins aviat,

Thubten Wangchen