1-VI-12

Molts Tashi Deleks!

La setmana passada el Dalai Lama va visitar diversos països d'Europa per donar ensenyaments i rebre premis i homenatges. Va ser també rebut per importants personalitats, com el primer ministre britànic David Cameron, o el canceller austríac, Werner Faymann, entre d'altres, a més de ser nomenat ciutadà d'honor de la localitat belga de Huy, provocant en tots els casos protestes per part del govern de la Xina. Podeu veure algunes notícies publicades sobre la seva gira europea en els següents enllaços:1. El Dalai Lama defensa la seva cultura en el primer acte europeu "pro Tibet". 2. El Dalai Lama visita Bèlgica i és nomenat ciutadà d'honor de Huy. 3. Xina protestarà per la trobada de Cameron amb el Dalai Lama.

Sobretot va tenir molt èxit l'esdeveniment en solidaritat amb el Tibet celebrat a Viena amb el lema "Tibet needs you. Now! (Tibet et necessita. Ara!) ". Es van concentrar entre deu i dotze mil persones en suport a la causa del Tibet amb la presència de S.S. el Dalai Lama i del Kalon Tripa (primer ministre tibetà del Govern a l'Exili), a més d'artistes i polítics d'altres països. També vaig tenir l'oportunitat de participar com a membre del Parlament Tibetà. Va ser molt emocionant veure reunida tanta gent per defensar la nostra causa. Vegeu algunes fotos:

   
   

Com haureu pogut seguir per la premsa (Veure notícies: 1. Una tibetana, mare de tres fills, s'immola contra l'ocupació xinesa. 2. Debat: La repressió xinesa aconseguirà aplacar el nacionalisme tibetà?), la situació dins el Tibet no està millorant en cap sentit. Demanem repetidament als tibetans que cessin les autoimmolacions, però lamentablement segueixen llevant-se la seva preciosa vida humana.

Aquests diumenge 3 i dilluns 4 de juny els dedicarem un petit retir de presa de preceptes Mahayana que farem a la seu de la Fundació Casa del Tibet, coincidint amb la Puja de Lluna Plena del SAKADAWA. Per als que no pugueu venir a la puja de dilluns, la transmetrem per internet a través de la nova pàgina web que inaugurarem també el dilluns i on podeu veure el nostre programa d'activitats.

Tibet necessita seguir comptant amb la vostra simpatia perquè es compleixi el desig dels tibetans de dins del Tibet: que el Dalai Lama tingui una llarga vida i aviat pugui tornar al seu país.

Gràcies pel vostre suport!

Thubten Wangchen