pla xinès per a assassinar el Dalai Lama

Xina ha entrenat dones tibetanes perquè enverinin al Dalai Lama després de fer-se passar per devotes que busquen la seva benedicció. Aquest és el rocambolesc pla que ha estat revelat pel propi Dalai Lama en una entrevista amb el Sunday Telegraph que sortirà publicada aquest diumenge. 

El líder budista tibetà, que viu a Dharamsala, a l'Himàlaia, envoltat de fortes mesures de seguretat, ha assegurat que el pla xinès li ha estat revelat pels informes que ha rebut sobre aquest tema per part del seu equip de seguretat. Premi Nobel de la Pau i una de les figures més respectades del món, el Dalai Lama compta amb enemics a Xina i en algunes sectes budistes.

Els col·laboradors del monjo no han pogut confirmar les dades de l'informe, del que ha informat el propi Dalai Lama, però si han reclamat que s'extremin les mesures de seguretat en el seu entorn. "Hem rebut tot mena d'informació des del Tibet", ha explicat. "Alguns agents xinesos entrenen a tibetans, especialment dones, sobre l'ús de verís que posaven en el pèl i en mocadors i que havien d'entrar en contacte amb mi quan rebessin la meva benedicció", ha explicat el Dalai Lama.

Més de 30 immolacions de monjos tibetans en el que va d'any evidencien les males relacions entre Xina i el govern tibetà, que lluita contra la marginació de Pequín a la seva llengua i cultura.

12-V-12, lavanguardia