9-V-12


 

Molts Tashi Deleks!

Com ja sabeu, la 6th World Parliamentarians Convention on Tibet - WPCT (Sisena Convenció Mundial de Parlamentaris sobre el Tibet) va concloure amb molt èxit, amb la participació de parlamentaris de més de 30 països. Lamentablement, no hi va haver representants ni de Catalunya ni de cap Parlament d'Espanya. Però, sí, vam poder comptar amb la presència de Sa Santedat el Dalai Lama, i també del Kalon Tripa (primer ministre tibetà) Dr. Lobsang Sangay, del president del Parlament Tibetà a l'Exili, del Sr. Tenpa Tsering, a més dels representants de les oficines del Tibet de tot el món.  I, com no podia fallar, allí va estar per mostrar el seu suport al poble tibetà l'incansable amic del Tibet, Richard Gere.   

Les reunions van ser molt positives i esperançadores, tot i que sabem que el procés de canvi serà lent perquè tenim a l'altre costat la potent Xina. Malgrat tot, sabem que aconseguirem el nostre objectiu, encara que triguem una mica més.  En aquest moment no puc comentar-vos els punts essencials dels nostres acords per no crear obstacles. L'important és que la nostra acció ha de seguir basant-se en la no violència, passi el que passi. I, sobretot, l'important és poder aconseguir el diàleg de Sa Santedat el Dalai Lama i la seva delegació amb el govern de la Xina, i que Sa Santedat pugui tornar al Tibet.

Canadà és un país que acull a milers de tibetans: només a Toronto viuen més de set mil! Vaig tenir l'oportunitat de compartir alguns dies amb molts d'ells després de les reunions d'Otawa i constatar com estan organitzats. Mentre estava en el fred Canadà recordava sovint el bon clima de Barcelona.

 

Ara he tornat i estic aquí per seguir treballant pel meu país de diferents formes. Com podeu consultar a sota i al nostre web, hem programat moltes activitats a la Fundació Casa del Tibet: sopar i concert solidaris, festival de cinema, exposició, ensenyaments, etc.  Tindrem a més l'oportunitat d'estar dos caps de setmana amb el reconegut lama i ex abat del monestir privat de Sa Santedat el Dalai Lama, Ven. Jhado Rimpotxé.

El 26 de maig se celebrarà a Viena una gran concentració en solidaritat amb la causa del Tibet en presència de Sa Santedat. Un acte en el qual s'espera el màxim possible de gent per homenatjar el Dalai Lama i recordar al món que el Tibet necessita una atenció urgent. Allà estaré!

 

Abans d'acabar m'agradaria enviar des d'aquí tot el nostre afecte al músic Adam Yauch, líder del grup Beastie Boys, que va deixar aquesta vida la setmana passada. Adam Yauch va ser un gran defensor de la causa del Tibet i cofundador de la Fundació de Milarepa. El Dalai Lama va lamentar molt la seva pèrdua (Podeu llegir l'article del Daily Mail amb la informació aquí). Una gran pèrdua!  

Espero poder veure-us a tots molt aviat.

Thubten Wangchen