ràbia saharaui a la Universitat de Rabat

Un grup d´estudiants ha atacat aquest divendres diverses instal·lacions de la ciutat universitària de Rabat en resposta a l´apunyalament, la nit de dijous, d´un jove.

   El noi era originari del Sàhara Occidental, segons han informat les autoritats.

   L´estudiant de 25 anys Abbad Hammad va morir la nit de dijous en una batussa que, segons l´agència oficial marroquí MAP, es va generar després que el jove estigués borratxo i comencés a acosar una dona al campus. La policia va iniciar un operatiu de recerca per intentar localitzar el responsable de l´apunyalament.

   Tot i això, el compromís de detenir el responsable no ha evitat que aquest divendres es produeixin incidents a la zona. El responsable de la universitat, Mohammad Oulad Jayi, ha qualificat davant de la premsa de "vandalisme" aquests fets i n´ha identificat els responsables com "originaris de les regions del sud", en al·lusió al Sàhara Occidental.

   Entre d´altres fets, els joves han atacat la línia del tramvia i després han "destruït" instal·lacions d´una residència i "incendiat" diverses dependències administratives, segons ha explicat l´autoritat, que ha indicat també que diversos estudiants han estat agredits.

22-IV-11, ep

Agentes antidisturbios dispersaron a un grupo de estudiantes saharauis que causaron daños materiales en una residencia de la Universidad Mohamed V en Rabat, tras la muerte anoche de un joven en una pelea, informaron fuentes policiales.

La fuente señaló que "el joven fallecido se llamaba Hamadi Ladat y murió ayer tras ser apuñalado en Rabat".

El gobernador civil de la capital marroquí, Mohamed Ragraga, declaró a la prensa que "un grupo de estudiantes de las provincias del sur (Sahara Occidental) utilizaron la muerte del joven para retener en su oficina al director de la residencia universitaria Suisi 2", que fue liberado poco después por los agentes policiales.

Agregó que "los agitadores sabotearon el tranvía, y la compañía ha informado que las pérdidas alcanzan los tres millones de dirham (unos 265.000 euros)".

Según pudo comprobar Efe en el lugar, los jóvenes quemaron dos oficinas de la residencia universitaria y rompieron cristales de distintos edificios.

Desde primera hora de la mañana, los estudiantes tomaron la principal avenida del campus con las cabezas cubiertas con bufandas y blandiendo armas blancas.

La agencia de noticias MAP apuntó que la policía judicial ha iniciado una investigación para aclarar los hechos y detener al autor la muerte del estudiante.

22-IV-11, efe, elmundo