contribuye a proporcionar defensa legal ante los -hasta ahora impunes- etnocidas

Banvolguts amics i amigues,Quan les forces de seguretat d'una minera canadenca desallotjaren brutalment a famílies Maies dels seus territoris a Guatemala, onze dones foren violades, un líder comunitari assassinat i un jove quedà paralític. Ara aquestes comunitats s'estan mobilitzant i han demandat judicialment a la minera Hudbay Minerals, però necessiten el nostre suport per a enfrontar-se al tremendo poder de l'equip legal d'aquesta potent multinacional. Dóna ara i ajuda a posar fi als assassinats miners d'una vegada per totes:

Dona Aquí

Quan les forces de seguretat d'una minera canadenca van desallotjar brutalment a famílies Maies dels seus territoris a Guatemala, onze dones van ser violades, un líder comunitari va ser assassinat i un jove va quedar paralític. Ara aquestes comunitats s'estan mobilitzant i han denunciat a Hudbay Minerals per aquests espantosos crims. I necessiten del nostre suport per enfrontar-se al tremend poder de l'equip legal d'aquesta corporació i aconseguir que es faci justícia!

Les víctimes han demandat l'empresa minera al Canadà, on es troba la seu de Hudbay Minerals. Però la companyia està demanant al tribunal que refereixi la demanda a Guatemala, on tenen més probabilitats de sortir indemnes a causa del feble sistema judicial en aquest país. Experts diuen que la sentència podria tenir repercussions massives més enllà de les fronteres canadenques. I és que una victòria de les comunitats Maies podria forçar a Hudbay, i a altres multinacionals, a respondre pels seus actes i malifetes a d'altres parts del globus.

El judici està celebrant-se en aquests moments i els demandants necessiten el nostre suport per cobrir els costos legals. Si reunim fons suficients per donar-los a les comunitats Maies el mateix poder de defensa legal del que disposa la potent maquinària corporativa de HudBay, podrem aconseguir que es faci justícia a les víctimes i seguir llançant campanyes per protegir els drets humans enfront de l'avarícia curtplacista de moltes companyies a diferents parts del món. Fes clic en l'enllaç d'abaix per contribuir: si aconseguim reunir 20.000 donacions avui, podríem ajudar a posar fi a aquests assassinats miners d'una vegada per sempre, establint un important precedent legal:

https://secure.avaaz.org/es/stop_the_mining_murders_es/?vl

Les empreses multinacionals són responsables d'alguns dels crims més terribles de tot el món. El pitjor és que aquests abusos corporatius solen quedar impunes. Només en el terreny de la mineria, Rio Negre, Barrick Gold i altres gegants del sector estan acusats d'una àmplia llista d'atrocitats, que inclouen la destrucció del medi ambient, abusos sexuals i violacions en grup, i fins i tot milers de morts, des de Tanzània fins a Papua Nova Guinea. Guanyar aquest cas podria suposar el començament d'una era de major persecució a aquest tipus de malifetes corporatives.

Empreses com Hudbay actuen sovint amb impunitat perquè confien que els tribunals dels seus països mai vigilaran o iniciaran actuacions per crims comesos a l'estranger. De vegades creen empreses façana dissenyades per protegir a la companyia matriu de qualsevol responsabilitat. Si guanyem aquesta demanda, podríem sentar un precedent que ajudi a detenir agressions i violacions, salvar pobles sencers i preservar fràgils ecosistemes, sense importar on operin aquestes empreses.

Aquestes multinacionals disposen de milions de dòlars i faran tot el que sigui necessari per guanyar aquest i altres casos similars perquè saben que es tracta d'un cas decisiu per al seu futur. Una petita donació ajudarà a continuar la lluita per portar a Hudbay i a uns altres davant la justícia. Fes clic a continuació per a  contribuir:

https://secure.avaaz.org/es/stop_the_mining_murders_es/?vl

Se suposa que els tribunals judicials són llocs als quals la gent acudeix a la recerca de justícia. Però amb massa freqüència els interessos corporatius els han convertit en bastions dels rics i poderosos. La nostra comunitat en Avaaz ja s'ha enfrontat al problema de la corrupció més arrelada i hem aconseguit victòries importants. Recolzem i empoderemos ara a aquestes comunitats Mayas, alhora que seguim lluitant per crear un món en el qual ningú estigui per sobre de la llei.

Amb esperança i determinació,

Emma, Jamie, Pascal, Ari, Ricken, Maria Paz, Diego, Luis i tot l'equip d'Avaaz

 

Més Informació:

Un Problema Canadiense: Choc v. HudBay Minerals Inc. & Caal v. HudBay Minerals Inc. (Comunidad de Lote Ocho, Guatemala):
http://www.chocversushudbay.com/un-problema-canadiense?lang=es

En búsqueda de justicia: víctimas de abusos de mineras recurren a los tribunales de Canadá (Mining Watch Canada):
http://www.miningwatch.ca/es/article/en-busqu-da-de-justicia-c-ctimas-de-abusos-de-mineras-recurren-los-tribunales-de-canad

Mujeres Maya Q´eqchi´s, víctimas de violaciones presentan demanda contra minera canadiense (No a la Mina):
http://www.noalamina.org/mineria-latinoamerica/mineria-guatemala/mujeres-maya-qaeqchias-victimas-de-violaciones-presentan-demanda-contra-minera-canadiense

Malos Vecinos: Las empresas mineras canadienses en América Latina1 (La Hora):
http://www.lahora.com.ec/index.php/noticias/show/1101153970

¡Justicidio, no! (Prensa Libre):
http://www.prensalibre.com/opinion/Justicidio_0_383361735.html

Guatemalan lawsuits to continue against HudBay, says lawyer (Mining Weekly):
http://www.miningweekly.com/article/lawsuits-against-hudbay-over-guatemalan-project-to-continue-says-lawyer-2011-08-10

Lawsuits against Canadian company HudBay Minerals Inc. over human rights abuse in Guatemala (Klippensteins):
http://www.chocversushudbay.com/

Papúa Nueva Guinea: Graves violaciones en una mina de Barrick Gold (HRW):
http://www.hrw.org/es/news/2011/02/01/pap-nueva-guinea-graves-violaciones-en-una-mina-de-barrick-gold