Catalunya Nord vol la TDT catalana

en marxa una campanya de recollida de firmes

La Federació d´entitats per la defensa de la llengua i la cultura catalanes de Catalunya Nord ha impulsat una campanya de recollida de firmes perquè es constitueixi una plataforma digital terrestre que permeti de rebre tots els canals de televisió en català. La campanya, que es diu ´Catalunya Nord vol la TDT catalana´ té el suport del Casal Jaume I de Perpinyà, Aire Nou de Bao, l´ Assemblea Nord-catalana i Nettvcat, entre més entitats.

La campanya alerta que, amb el pas del sistema analògic al digital, el govern francès pretén ocupar l´espai que ara tenen deu canals catalans (TV3, Canal 33, 3/24, Canal 300, Canal 9, Punt 2, IB3, Andorra Televisió) amb d´altres freqüències. Un fet que, segons la Federació d´entitats catalanes, és un clar atac a la llibertat d´expressió.

La Federació també ha reclamat a TV3 que tracti el nord de Catalunya ´com un territori normal de parla catalana´. Així mateix, la Federació s´ha sumat a la campanya de suport a Acció Cultural per garantir la continuïtat de TV3 al País Valencià.

vilaweb, 3-XII-07.