2009

Nota de premsa                                                      

22/09/2009             

 

PER UNA MERCÈ LAICA

 

La Lliga per la Laïcitat, taula de 77 entitats, associacions i sindicats compromesos amb la llibertat, la tolerància i el progrés, demana un any més als regidors i regidores de l’Ajuntament de Barcelona que s’abstinguin de participar a la missa concelebrada de la Mercè en tant que càrrecs electes. A aquest efecte s’ha enviat una carta als regidors i regidores convidant a la reflexió per tal d’avançar conjuntament en la construcció d’una societat civil completament autodeterminada de qualsevol tipus de creença.

 

No és admissible l´ostentació pública de simbologia confessional, o el fet de sotmetre-s´hi per part de càrrecs públics escollits democràticament, que en primer lloc es deuen al públic i a la garantia del dret a l´espai públic.

 

La representació municipal ha d´eximir-se de qualsevol mena d´implicació confessional pública, reservant els actes de culte determinats per la consciència personal a l´estricte àmbit de la privacitat.

 

La Lliga per la Laïcitat considera que l´absència dels membres electes de l´Ajuntament de Barcelona respon a una ètica civil democràtica i responsable, que no pot deixar de recomanar, precisament a l´actualitat, un horitzó de laïcitat com a espai comú d´interrelació i diàleg convivencial.

 

 

Per a més informació poseu-vos en contacte amb Lliga per la Laïcitat al telèfon 93 601 16 44 o al correu lliga@laicitat.org.

El lloc web és www.laicitat.org

 

 

Lliga per la Laïcitat
www.laicitat.org
C. Avinyó, 44, 1r pis
08002 Barcelona
tel. 93 601 16 41
fax 93 601 16 40