imatges de l’1-O (de 2017)

[VÍDEOS] Quan els votants de l’1-O van plantar cara a la policia espanyola i la van fer recular
Els pobles i els barris es van organitzar per impedir l'entrada de la policia als col·legis electorals
>>>Llegir-ne més, veure els videos<<<

Furgonetes i tot-terrenys de color blau marí i verd fosc amunt i avall, corredisses als col·legis electorals per a defensar les urnes i les butlletes, cadenes humanes i carrers blocats amb tractors o qualsevol mobiliari urbà per a impedir l’entrada de la policia. Tot i la resistència, en alguns col·legis van aconseguir d’entrar-hi per la força i retirar-ne material electoral. En uns altres, es van veure obligats a retrocedir i a fugir cames ajudeu-me en constatar la resistència i la pressió dels veïns enmig de crits de “No passaran!” i “Ni un pas enrere!”. VilaWeb ha fet una selecció de vídeos en què s’observa com els votants van plantar cara a la policia espanyola i la van fer recular:

Mont-roig del Camp (Baix Camp): Una de les imatges que més va córrer per la xarxa. Una onada de gent fa fora la Guàrdia Civil que els havia reprimit.

 

Alcarràs (Segrià): Diversos escamots de la Guàrdia Civil es personen a l’entrada del col·legi electoral, però els és impossible de passar.

 

 

Escola Barrufet, Barcelona: La gent s’asseu al mig del carrer per dificultar l’accés de la policia espanyola.

 

FEDAC Horta, Barcelona: Els antiavalots de la policia espanyola proven d’entrar, mentre els votants els reben en silenci i amb les mans enlaire (vídeo: catmemoria.cat).

Reproductor de vídeo
00:00
    
00:34

Escola Diputació, Barcelona: Molts agents de la policia espanyola carreguen per accedir al col·legi, però es troben amb una forta oposició dels votants (vídeo: catmemoria.cat).

Reproductor de vídeo
00:00
    
00:34

Escola Infant Jesús, Barcelona: La policia espanyola carrega contra els votants, però finalment no poden accedir al col·legi ni requisar cap urna (vídeo: catmemoria.cat).

Reproductor de vídeo
00:00
    
00:24

CAP Sanllehy, Barcelona: La policia espanyola hi arriba i baixa de les furgonetes, però no actua (vídeo: catmemoria.cat).

Reproductor de vídeo
00:00
    
02:20

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

FER-ME'N SUBSCRIPTOR
des de 60€ l'any / 5€ el mes