nova passa vers el suïcidi assistit, vers el dret a la Pròpia Mort

- dret a la Pròpia Mort

“Els ancians demanen el dret a tenir assistència per a suïcidar-se”, anuncia De Volkskrant coïncidint amb el debat del Parlament del 8 de març sobre la iniciativa ciutadana de l'associació Uit Vrije Wil (“Voluntariament”) que te com a objectiu facilitar aquesta pràctica.

En quatre mesos, Uit Virije Wil ha reunit 120.000 signatures, entre elles les de moltes personalitats polítiques, per presentar un projecte de llei que permetrà a les persones majors de 70 anys tenir assistència per posar fi a la seva vida si consideren que ja ha arribat el seu moment. Segons l'associació, la llei actual sobre l'eutanàsia, votada fa deu anys, únicament s'aplica en condicions molt estrictes i solament quan es tracta de “sofriments insuportables i sense desenllaç”.

La proposició “és un senyal fort dels temps que corren”, escriu De Volkskrant en un editorial. El diari constata que es tracta d'una “temàtica social urgent”, fins i tot si el projecte no té de moment “cap possibilitat” d'arribar a bon port. Els cristià-demòcrates, membres del Govern, estan en “posició de força i bloquegen qualsevol debat” sobre la qüestió i “per garantir la pau, els liberals del VVD no volen enxampar-se les mans”. Resultat: “mentre el debat s'estén en la societat, el debat polític roman immobilitzat”, lamenta el diari.

8 marzo 2012
Presseurop
De Volkskrant
Sobre el mismo tema