*Vergonyosa resolució del Parlament de Catalunya*, Isaac Levy Benbeniste

Aquest divendres al Parlament de Catalunya es va aprovar per majoria una resolució presentada per ERC, En Comú Podem i la CUP i avalada pel PSC, amb l’abstenció de PP, Cs i Vox i el rebuig de Junts per Cat, en la qual s’indica que el sistema que aplica Israel cap als palestins és contrari al dret internacional i que es pot considerar un crim d’apartheid.

Aquesta resolució és realment indignant, sense cap tipus de fonament ni coneixement de la situació real i està basada només en falsedats i en un odi irracional i una obsessió malaltissa cap a l’únic Estat jueu del món i única democràcia a la zona i constantment amenaçada per dictadures i grups terroristes que volen imposar valors contraris a la llibertat, la democràcia, els drets LGTBI, el dret a eleccions lliures o l’ús de nens soldat, entre d’altres.

És el primer i únic Parlament d’Europa que qualifica la política d’Israel d’apartheid

L’organització terrorista gihadista Hamàs, responsable de centenars d’atemptats i assassinats i de no respectar cap dret, ha felicitat el Parlament de Catalunya per aquesta resolució per la qual ha estat el primer i únic Parlament europeu que qualifica la política d’Israel d’apartheid.

Però el que més grinyola d’aquesta resolució és la clara banalització del que realment va ser l’apartheid a Sud-àfrica, i això és molt greu. El que passa avui a Israel no té absolutament res a veure amb el que va passar a Sud-àfrica fa unes quantes dècades.

És inaudit com un poble com el català, amb tota la intolerància de la qual ha estat víctima al llarg de la seva història, pugui tenir representants polítics que aprovin una resolució tan discriminatòria que, a més, incita a l’odi als jueus. Es dona la paradoxa que aquesta mateixa comissió d’Exteriors del Parlament va aprovar per majoria el 16 de gener del 2020 la resolució 725/XII, en què es va acordar que l’antisionisme és antisemitisme. I antisionisme no és criticar el govern israelià de torn, pràctica habitual de molts jueus i israelians. Antisionisme és negar la legitimitat d’Israel a existir, o qualificar-lo de règim nazi o d’apartheid.