7-III-12

Tashi Delek!

Amb molta esperança pensàvem que les autoimmolacions s'havien acabat, però lamentablement el darrer cap de setmana tres persones s'han tret la vida al Tibet. Vint-i-sis precioses vides perdudes des de 2009, vint-i-cinc en el darrer any!

El motiu d'aquests actes desesperats no són l'egoisme ni l'afany de protagonisme, sinó un crit al món perquè ajudi a preservar una identitat i una cultura en risc d'extinció. Un crit per reclamar la llibertat de religió i el respecte als drets humans fonamentals d'un poble que està sent brutalment reprimit pel govern de la Xina des de fa més de mig segle. (Vegeu algunes notícies: La Vanguardia, Te Interesa.es, Público.es
,Sky News)

 

El 22 de febrer tres tibetans van iniciar una vaga de fam per temps indefinit en davant de la seu de l'ONU a Nova York. Ja són 14 dies de vaga de fam! Llàstima que la premsa en general no cobreixi aquests fets (foto esquerra). Sembla que cal sang i armes per cridar l'atenció, ja que les protestes pacífiques que no danyen a ningú, no tenen repercussió.


Des del Govern Tibetà a l'Exili, el Kalon Tripa (primer ministre) Dr. Lobsang Sangay està movent-se a nivell internacional per donar a conèixer la situació real del Tibet que el govern de la Xina s'entesta a amagar. Demana suport a la comunitat internacional per intentar intervenir en el conflicte. Resultat de la seva tasca, el dia 1 de març va rebre la Medalla d'Or del Trinity College Dublin, una de les més prestigioses universitats d'Irlanda (foto dreta). 

No obstant això, la comunitat internacional, en general, sembla no sentir ni veure res, i no actua en defensa dels pacífics i desarmats tibetans.

Per tot això, els tibetans i simpatitzants de la causa del Tibet arreu el món farem manifestacions, marxes, vigílies i vagues de fam coincidint amb el 10 de març, dia en què es compleixen 53 anys de l'aixecament del poble tibetà contra la invasió de la Xina.

 

La Fundació Casa del Tibet i la Comunitat Tibetana hem decidit fer una concentració davant de l'ambaixada de la Xina a Madrid, entre les 11h i les 13h del proper dissabte 10 de març. Espero veure molts amics budistes i no budistes allà.

El diumenge 11 me'n vaig a Dharamsala a participar en les sessions del Parlament Tibetà a l'Exili per analitzar la situació actual del Tibet i buscar possibles solucions al conflicte.

No em desanimaré. Vaig a seguir treballant i lluitant fins que s'acabi el patiment al meu país i la repressió per part de Xina.

Com sempre, seguiré comunicant-me amb vosaltres des de l'Índia.

Gràcies i fins aviat.

Thubten Wangchen