Algèria va fer públic el 28 de març, la decisió d'augmentar el nombre de vols internacionals. Les línies d'anada i tornada als aeroports francesos s'emporten la part de Lion amb 49 vols dels 64 que consten en el nou programa concedit per la companyia aèria nacional Air Algérie. Tot i la forta presència de nacionals algerians a Espanya, el nou programa no inclou els vols a l'estat espanyol. Els enllaços aeris amb Algèria es mantindran tal com es va decidir en el context de la reobertura parcial de les fronteres. Per tant, es mantenen els quatre vols setmanals per a Air Algérie i quatre més per a les companyies espanyoles Vueling i Iberia. La darrera només ofereix una rotació setmanal entre Madrid i Alger, mentre que la low cost, Vueling, opera tres vols setmanals entre Barcelona i la capital algeriana. Aquestes dades apunten al fet que la companyia espanyola Iberia és la gran perdedora del nou programa anunciat pel Ministeri de Transports Algerià, ja que un augment dels vols entre Algèria i Espanya hauria beneficiat molt a l'aerolínia que habitualment opera des d'Alacant. 

El programa, que finalment va quedar cancel·lat el 9 de març, preveia 16 nous vols entre Algèria i Espanya, només per a companyies espanyoles. Abans de la seva suspensió, aquest programa proposava 3 vols a la línia Alger-Madrid, 3 més Algèria-Barcelona, 5 vols Alger-Alacant i per últim, 5 més Orà-Alacant. Aquests tres vols setmanals havien d'estar operats per Iberia, per tant, aquesta és una mostra de l'abast de les pèrdues que aquesta decisió generarà a la companyia a conseqüència de la supressió dels serveis entre els dos països. Així mateix, Iberia es troba amb un únic vol entre setmana que fa la ruta Madrid-Alger, aquesta mesura és una mostra més de les tensions entre Algèria i Espanya arran del canvi sobtat de posició del govern espanyol d'enterrar la independència del Sàhara. 

Acords sobre el gas

Algèria és el país que exporta la majoria del gas que es consumeix a Espanya i l'aliança del president espanyol, Pedro Sánchez, amb el Marroc, donant suport a l'ocupació del Sàhara Occidental per aquest país, ha portat conseqüències. El secretari general del ministeri d'Afers Exteriors algerià, Chakib Kaid, ha indicat que "està clar que Algèria revisarà tots els acords amb Espanya, i en tots els terrenys, per veure com la relació evolucionarà en el futur". Algèria és el principal exportador de gas a Espanya, i cobreix el 40% de les necessitats, per tant, qualsevol restricció podria comportar una alça de preus de l'energia, amb un índex d'inflació que ja ha arribat al 9,8%. El segon exportador de gas a Espanya, a molta distància, són els Estats Units (amb el 19%) i el tercer Nigèria (13%). El suport d'Espanya al Marroc, que se suma al dels Estats Units, ha situat el país alauita en el lideratge del Magrib, i això descavalca Algèria per a aquesta opció, a la qual sempre havia aspirat coincidint amb el seu potencial energètic. Coincidint amb aquest trencament d'equilibris al Magrib, Algèria ha començat a ser tractada amb cura pels EUA, quan tradicionalment era aliada de Rússia.